Euroins a semnat un contract de reasigurare cu o companie din cadrul grupului din care făcea parte, iar clauzele contractului de asigurare denotă că documentul respectiv este orice altceva numai de reasigurare nu, atât timp cât banii erau mutaţi intracompanii, susţine Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), într-o precizare remisă Redacţiei.
"Una dintre clauze prevede că, dacă o parte a fost plasată sub orice formă de administrare de către un organism de reglementare (cum e cazul FGA), obligaţiile celeilalte părţi încetează. Adică, şi-au premeditat falimentul prin acest contract ştiind că urmează sa fie puşi sub administrare de către FGA. Altă clauză prevedea faptul că, dacă lui Euroins i se suspenda activitatea de tranzacţionare pentru orice clasă de asigurări, reasigurătorul din acelaşi grup de firme este considerat liber de obligaţii şi toţi banii din reasigurare sunt păstraţi de către reasigurătorul care are aceiaşi acţionari ai Euroins. Bulgarii au semnat rapid acel contract de reasigurare când au fost siguri că ASF le va retrage licenţa. Vorbim fără doar şi poate de o premeditare a unui faliment şi de tranzacţii care ar trebui să atragă inclusiv răspunderea penală a acţionarilor Euroins. Mă întreb cum de Oficiul împotriva Spălării Banilor nu a reacţionat la tranzacţii de sute de milioane de euro în decurs de câteva zile? Sunt convins că băncile de unde au retras Euroins banii au sesizat Oficiul Împotriva Spălării Banilor. Atunci când o persoană fizică face o tranzacţie de peste 10.000 euro, banca începe să îţi pună întrebări. În cazul Euroins, care a retras sute de milioane de euro din băncile din România în decurs de câteva zile, nicio instituţie a statului român nu s-a autosesizat. Euroins a trecut ca prin brânză prin aşa zisul control al instituţiilor româneşti. Oficiul împotriva Spălării Banilor a fost sesizat de peste 5 ani în mod oficial despre tranzacţiile suspecte desfăşurate de către Euroins şi City Insurance, dar a tăcut în toţi aceşti ani", afirmă Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR în precizarea trimisă Redacţiei.
Reprezentanţii COTAR susţin că "tunurile financiare" date de City Insurance şi Euroins nu se puteau realiza fără complicitatea mai multor instituţii importante din Romania.
"Cu toate acestea, ancheta legată de City Insurance nu avansează şi, probabil, se aşteaptă prescrierea faptelor. Nici in cazul lui Euroins nu va fi găsit niciun vinovat. Doar vreo 8 milioane de fraieri care vor achita un preţ majorat al RCA -ului care include şi valoarea tunurilor financiare date de Euroins şi City Insurance", se mai arată în documentul citat.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.04.2023, 13:36)
Treziti din somn pe unii obisnuiti cu somnul?
1.1. Falumentul Euroins (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Anonim în data de 22.04.2023, 08:46)
Falumentul Euroins e lucratura evreiasca.
Iesiti in stradă!
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.04.2023, 20:40)
Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor trebuie sa demareze o ancheta in vederea identificarii transferurilor de bani de la SERVICE AUTOCAR catre CAMPANIA ELECTORALA PSD. Totodata trebuie sa identifice si Ordinul de Plata FALS pus la dispozitie de City Insurance si acceptat multe luni de zile de catre ASF.
Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor trebuie sa investigheze si tarifele pentru prestarile de servicii ale FGA la EUROINS, valori de cel putin 100.000 EURO / luna in perioada 17.03.2023 - 17.04.2023.
Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor trebuie sa investigheze si sumele de bani incadate de ANGAJATII DE TOP ai ASF, bani luati ca drepturi salariale supraestimate comparativ cu ale altor angajati din sistemul bugetar!
Oare Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor va proceda la toate cele mentionate mai sus?????
Domnul MECANIC SEF STEFANESCU COTAR, trebuie sa atraga atentia catre Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor si asupra activitatii desfasurate de FGA si ASF la City Insurance, in ideea ca SERVICE AUTOCAR PANDELE a capusat acea compania care nu a fost inchisa decat dupa ce s-au incasat banii stabiliti abuziv in dosarele de dauna.
Semnat,
Avertizor Integritate
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 22.04.2023, 00:20)
nu te deranja banii sunt in betoane!
s c cret
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.04.2023, 00:19)
ca sa nu va mai speriati de "falimentele de acum" inutile si sa vedeti ce bine a cazut si bula btc...
comparati cu nazdravaniile de prin 97 spre 2000....
pentru cunascatori am pus graficele pe net y o u t u b e la sectiunea Community
tasteaza simpu: Cicluri Economice - si ma gasesti.
s c cret
4. fără titlu
(mesaj trimis de SF în data de 22.04.2023, 07:25)
Ce tot o dam cu Spalarea Banilor sau Consiliul Concurentei ? Sunt doua institutii moarte unde unii iau salarii degeaba, exact ca inutilii de la ASF. ASF trebuia sa sesizeze lipsa de solvabilitate si sa ia masuri conform legii. Marcu si Rosu in loc sa suspende imediat licenta au lasat Euroins sa functioneze pana s-a ajuns la o paguba de sute de milioane de euro. ASF trebuia sa sesizeze Oficiul si trebuia sa fie la current cu miscarile Euroins. Nu m-ar mira sa fi fost informati si sa fi inchis ochii pana bulgarii si-au resolvat schemele si apoi au retras licenta. Nu m-as mira sa fi pus la punct schema asta impreuna contra unor spagi habane. Sefii de la ASF sunt vinovati de acest dezastru produs prin neglijenta si coniventa (popular complicitate).
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 22.04.2023, 11:05)
Corect! Și ancheta parchetului trebuie sa înceapă de la Wlasopol