"Coty" şi-a retras oferta pentru preluarea "Avon"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 mai 2012

"Coty" şi-a retras oferta pentru preluarea "Avon"

Producătorul american de cosmetice "Coty" Inc. şi-a retras oferta de 10,7 miliarde dolari pentru preluarea rivalului "Avon Products" Inc., în condiţiile în care "Avon" nu a dat un răspuns în privinţa propunerii, în termenul impus de ofertant.

"Coty" a lansat oferta iniţială în luna martie, propunând atunci un preţ de 10 miliarde dolari, care a fost majorat săptămâna trecută la 10,7 miliarde dolari (24,75 dolari/acţiune, de la 23,25 dolari/acţiune). Îmbunătăţirea oferitei a fost însoţită de stabilirea unui termen limită, până la data de 14 mai, pentru un răspuns din partea "Avon".

Oferta "Coty" pentru "Avon" a fost susţinută financiar, printre alţii, de miliardarul american Warren Buffett, prin grupul "Berkshire Hathaway".

"Avon", care a respins oferta iniţială de 10 miliarde dolari fără nicio discuţie, a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că urmează să analizeze propunerea îmbunătăţită, res-pectiv să dea un răspuns în termen de o săptămână.

Ieri însă, "Avon" a anunţat că oferta a fost retrasă de "Coty", luni, la cinci zile după transmiterea scrisorii privind majorarea acesteia.

Oficialii "Avon" au declarat: "Am răspuns prompt scrisorii primite de la Coty în 9 mai, prin faptul că am anunţat oferta în 10 mai şi am indicat că board-ul va analiza conţinutul scrisorii. Însă, la data de 14 mai, la cinci zile după ce a trimis scrisoarea, Coty şi-a retras propunerea".

Potrivit celor de la "Coty", niciun membru al conducerii "Avon", inclusiv directorul general Sheri McCoy, nu a răspuns solicitărilor pentru explicaţii privind perioada de o săptămână cerută pe 10 mai pentru analizarea ofertei.

"Lipsa totală de implicare a dumneavoastră ne-a determinat să credem că sunteţi reticenţi la analiza unei combinaţii amicale, negociate, a celor două societăţi, într-un calendar rezonabil", a afirmat preşedintele "Coty", Bart Becht, într-o scrisoare publică adresată, luni, companiei "Avon". În opinia lui Becht, cele două luni care au trecut de la lansarea propunerii iniţiale au fost suficiente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb