COVID-19 Sprijinul acordat de Banca Mondială ţărilor din Europa şi Asia Centrală depăşeşte suma de 1,4 miliarde USD

B.A.
Bănci-Asigurări / 4 mai 2020

Sprijinul acordat de Banca Mondială ţărilor din Europa şi Asia Centrală depăşeşte suma de 1,4 miliarde USD

Anna Bjerde, de naţionalitate suedeză, a devenit noul Vicepreşedinte al Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală la data de 1 mai 2020. În această funcţie, doamna Bjerde va conduce activitatea strategică, analitică, operaţională şi de cercetare a Băncii Mondiale în această regiune, conform unui comunicat remis redacţiei noastre.

Anna Bjerde preia această funcţie într-o perioadă extrem de dificilă pentru ţările care beneficiază de serviciile Băncii Mondiale. Pandemia de coronavirus a forţat multe ţări să depună eforturi uriaşe pentru combaterea efectelor grave asupra sănătăţii şi situaţiei socio-economice. Pe fondul incertitudinii continue, ultimul raport al Băncii Mondiale privind situaţia din Europa şi Asia Centrală (Europe and Central Asia Economic Update) sugerează o serie de scenarii negative pentru această regiune, inclusiv o recesiune majoră în 2020, cu o creştere economică negativă între −4,4 şi −2,8%.

Anna Bjerde, Vicepreşedinte al Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală a declarat: "În calitate de Vicepreşedinte pentru Europa şi Asia Centrală, voi colabora foarte strâns cu guvernele din ţările care beneficiază de serviciile noastre pentru a le ajuta să obţină rezultate solide în materie de dezvoltare, însă obiectivul nostru imediat este să diminuăm impactul pe care pandemia de COVID-19 îl are asupra sănătăţii populaţiei şi economiei acestor state. Pe termen scurt, vom furniza instrumente simplificate de finanţare şi de politici publice care să contribuie la protejarea vieţii şi a mijloacelor de trai ale oamenilor. Pe termen mediu, vom ajuta aceste ţări să diminueze efectele economice şi fiscale ale crizei prin politici publice şi măsuri de finanţare adecvate."

Până în prezent, Banca Mondială a alocat peste 1,4 miliarde de dolari pentru a sprijini eforturile ţărilor din Europa şi Asia Centrală de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19. Începând din data de 2 aprilie 2020, a fost aprobată alocarea a unei sume de aproximativ 490 milioane de dolari care va fi distribuită pentru noi programe de reacţie în situaţii de urgenţă. În plus, s-a decis realocarea a unei sume de aproximativ 925 milioane de dolari care va fi redistribuită din proiectele şi împrumuturile existente, dar şi din finanţări suplimentare, pentru sprijinirea ţărilor care depun eforturi de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Această finanţare este destinată achiziţionării de echipamente medicale, inclusiv a kiturilor de testare şi a ventilatoarelor pulmonare, precum şi consolidării capacităţii sistemelor de sănătate, inclusiv pentru pregătirea personalului medical şi pentru sprijinirea măsurilor de protecţie socială puse în aplicare pentru a veni în sprijinul celor mai vulnerabile persoane afectate de COVID-19.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

31 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7768
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2806
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9951
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.0611

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb