Creştere puternică a profitului Şantierului Naval Orşova, în prima jumătate a anului

A.I.
Piaţa de Capital / 14 august

Sursa foto: https://www.snorsova.ro/

Sursa foto: https://www.snorsova.ro/

Veniturile s-au majorat într-un ritm mai accelerat decât cheltuielile

Producătorul de nave fluviale Şantierul Naval Orşova (SNO) a raportat un profit net de cinci milioane de lei, în prima jumătate a acestui an, de aproape zece ori mai mare decât cel din primele şase luni ale anului trecut, pe fondul creşterii veniturilor într-un ritm mai accelerat decât cheltuielile, conform raportului companiei publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Veniturile totale s-au ridicat la 55,5 milioane de lei, cu 24,2% peste cele din primul semestru al anului trecut, în principal datorită programului de producţie.

În prima jumătate a anului, au fost finalizate şi livrate partenerilor intracomunitari trei nave, respectiv două tancuri, de 110 metri şi 135 metri, şi o nava pasager de 80 metri, valoarea celor trei nave ridicându-se la 8,3 milioane euro. În prima jumătate a anului trecut fuseseră livrate trei corpuri de nave în valoare de 7,7 milioane euro.

Pe de altă parte, cheltuielile din exploatare s-au ridicat la 49,2 milioane de lei, cu 12,2% peste cele din primele şase luni ale anului trecut. Cheltuielile privind stocurile s-au diminuat cu 15,2% faţă de cele de la jumătatea anului trecut, până la 17,5 milioane lei, în vreme ce cheltuielile cu beneficiile angajaţilor s-au ridicat la 18 milioane lei, în creştere cu 28,3%.

În acest context, Şantierul Naval Orşova a raportat un rezultat din exploatare de 5,8 milioane lei, cu mult peste cel de 0,37 milioane lei de la jumătatea anului trecut, la care s-a adăugat un rezultat pozitiv din activitatea financiară de 0,38 milioane lei.

Anul acesta compania a încheiat patru contracte pentru construcţia şi livrarea a patru nave către compania olandeză Rensen-Driessen Shipbuilding, în valoare totală de circa 14 milioane de euro, livrările urmând să se facă în 2024 şi 2025.

Pentru 2024 compania şi-a bugetat venituri din exploatare de 102,4 milioane lei, uşor peste cele din anul trecut, de 99,8 milioane lei, şi un profit din exploatare de 5,77 milioane lei, cu 61,8% mai mare decât cel din 2023.

În luna februarie, Sea Container Services şi SIF Muntenia au derulat o ofertă de preluare în urma căreia au ajuns la o deţinere concertată de 94,1% din producătorul de nave fluviale, sub pragul de 95% care le-ar fi permis delistarea Şantierului Naval Orşova. Cele două entităţi încheiaseră un acord de cooperare până la finele lunii aprilie a acestui an, astfel încât au fost eligibili să lanseze oferta, probabil cu scopul de a delista compania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb