Cristian Burci a vândut 76% din Protan către Atev Ungaria

F. A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 septembrie 2011

Firma Phoenix Farm, controlată indirect de Cristian Burci, a vândut marţi participaţia de 76% pe care o avea la societatea Protan către Atev Fehérjefeldolgozó din Ungaria, cu care Protan s-a asociat în 2006 pentru concesionarea activităţii de ecarisaj la nivel naţional.

Firma Phoenix-Farm, care a vândut acţiunile Protan, este controlată, potrivit unor surse din piaţă, citate de Mediafax, de omul de afaceri Cristian Burci prin intermediul a două societăţi off-shore, respectiv Benetrit Enterprises Ltd. şi Brendana Enterprises Ltd.

Tranzacţia a fost anunţată de Protan printr-un comunicat transmis Bursei de Valori.

Protan activează în domenii precum producerea de făini proteice şi grăsimi tehnice, ecologizarea animalieră, tratarea şi îndepărtarea animalelor vii sau moarte, procesarea reziduurilor din abatoare pentru producerea de hrană pentru animale, colectarea şi incinerarea reziduurilor, tratarea şi îndepărtarea resturilor radioactive din spitale şi îndepărtarea bunurilor uzate.

În luna noiembrie a anului trecut Tribunalul Bucureşti a admis intrarea Protan în insolvenţă, la cerea firmei, şi a numit administrator judiciar societatea RVA Insolvency Specialists SPRL.

Consiliul de Administraţie al Protan a decis intrarea firmei în insolvenţă ca urmare a blocajului financiar şi imposibilităţii plăţii datoriilor către furnizorii de materii prime şi materiale, dar şi către bănci.

Protan a încheiat anul 2010 cu o cifră de afaceri de 41,3 milioane de lei (9,8 milioane de euro) şi pierderi de 5,2 milioane de lei (1,2 milioane de euro), după ce la finele lui 2009 avea afaceri de 56,9 milioane de lei (13,5 milioane euro) şi un profit de 952.271 lei.

Reţeaua "Ecarisajul" a fost înfiinţată în anii "50, pentru ca trei decenii mai târziu să-şi schimbe numele în Protan. În 2002, firma a fost privatizată de APAPS, pachetul majoritar fiind preluat de compania Phoenix-Farm.

În 2006, asocierea dintre Protan şi compania maghiară Atev, specializată în colectarea deşeurilor animale, a devenit prin licitaţie concesionara activităţii de ecarisaj la nivel naţional, pentru 10 ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb