Cristian Buşoi, preşedinte al PNL Bucureşti

Mina Irina
Politică / 8 aprilie 2017

Cristian Buşoi (Sursa foto: Facebook)

Cristian Buşoi (Sursa foto: Facebook)

Actualizare 14:59 Turcan: "Mă preocupă viitorul PNL şi cred cu tărie că suntem într-un moment de cotitură"

Liderul interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, sâmbătă, la Sibiu, în calitate de candidat unic pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Sibiu a liberalilor, că este preocupată de viitorul PNL şi crede "cu tărie" că partidul este într-un moment de cotitură, când poate deveni un partid care să persevereze la guvernare şi să dea preşedintele României şi în anul 2020.

Ea a adăugat că, dacă peste tot în ţară PNL ar fi fost la fel de implicat şi dedicat ca la Sibiu, atunci ar fi fost la guvernare, transmite News.ro.

Raluca Turcan a declarat: "Nu pot să mă adresez dumneavoastră doar în calitate de candidat pentru funcţia de preşedinte al PNL Sibiu, ci în calitate de preşedinte interimar al PNL la nivel naţional. Această funcţie este strâns legată de calitatea de preşedinte al organizaţiei PNL Sibiu pe care am avut-o şi care, datorită dumneavoastră, a făcut ca la nivel naţional colegii să aleagă ca pentru viitor să încerc să asigur, înrtâi din funcţia de preşedinte interimar, apoi cu experienţa pe care o am un model de organizare pentru PNL care să ducă la performanţă, încredere, solidaritate pentru cei mulţi. (...). Mă preocupă viitorul PNL şi cred cu tărie că suntem într-un moment de cotitură. Aici la Sibiu lucrurile sunt aşezate, la nivel naţional momentul de cotitură poate să facă diferenţa între PNL, cel mai mare partid mic, sau PNL un partid puternic care să ajungă la guvernanţă şi să persevereze la guvernare şi să dea preşedintele României şi în anul 2020".

Ea consideră că pentru cei mulţi membrii partidului au datoria ca de aici, de la Sibiu, să dea semnalul că PNL poate redeveni un partid credibil, la nivel naţional.

Turcan a spus: "Dacă peste tot în ţară PNL ar fi fost la fel de implicat şi dedicat ca la Sibiu, am fi fost la guvernare, dar trebuia ca în fiecare organziatie echipele să arate ca cea de la Sibiu. Aţi văzut ce e în ţară şi ce informaţii răzbat din PNL din diferite judeţe. Gândiţi-vă că am fi fost la guvernare. Întrebarea este dacă eram la guvernare cu un PNL care arăta aşa cum era în mai multe judeţe am fi putut fi mai breji decât alţii? E o întrebare care ne apasă şi la care sigur ne doare răspunsul".

Preşedintele interimar al PNL a adăugat că partidul are şansa să se transforme în cel mai vocal mesager al intereselor celor mulţi şi al apărării legii şi în cel mai credibil partener pe care anumite segmente din societate aşteaptă să-l găsească.

Turcan a afirmat: "Ştiu că putem face mai multe lucruri şi aici, în Sibiu, şi la nivel naţional şi o să vă dau un exemplu, care ştiu că vă doare. Avem Liga aleşilor locali la nivel local, o Ligă a aleşilor locali bună şi performantă cu preşedinte precum Horaţiu Răcuciu, dar care Ligă a fost chemată la nivel naţional în PNL şi a fost amăgită că PNL o să facă şi un cod al incompatibilităţilor, că PNL o să militeze zi de zi şi pentru interesele primarilor. Asta în trecut. Şi, din păcate, au fost abandonaţi. Ori, aici ştiu sigur că putem lucra mai bine. Şi când voi ajunge să decid mai mult şi mai în forţă pentru PNL, după alegerile interne, cu sprijinul colegilor dacă va fi să îl obţin, atunci această Ligă a aleşilor locali automat după o întâlnire cu aleşii noştri locali ar trebui să transpună în proiecte concrete de lege".

PNL Sibiu are patru parlamentari, 32 de primari, 30 de viceprimari şi peste 300 de consilieri locali.

--------

Actualizare 14:21

Cristian Buşoi a fost ales preşedinte al PNL Bucureşti, transmite Antena3.

--------

Actualizare 11:53 Buşoi: "În PNL trebuie muncă pe stradă cu activiştii şi o bună comunicare"

Actualul lider al PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a afirmat, în deschiderea reuniunii, că vremea marilor figuri providenţiale a trecut şi în PNL trebuie muncă pe stradă cu activiştii şi o bună comunicare în presă.

Cristian Buşoi a declarat, potrivit News.ro: "Vremea marilor figuri providenţiale a trecut. În PNL trebuie muncă pe stradă cu activiştii şi o bună comunicare în presă. Situaţia PNL în Bucureşti nu e deloc uşoară, dar avem nevoie să ne adunăm forţele".

Liderul PNL Bucureşti a precizat că în partid s-au făcut multe greşeli de implementare, aminitind şi despre colaborarea cu Dacian Cioloş pe care a numit-o "neconvingătoare".

Buşoi a precizat: "Am făcut la Bucureşti, ceea ce am decis, în conducerea centrală, să facem în toată ţară. Am urmat decizia de a-l susţine pe domnul Dacian Cioloş în campanie şi am adus în partid oameni noi care să candideze pentru Partidul Naţional Liberal. Din păcate, unele greşeli de implementare de la locale s-au repetat şi la alegerile parlamentare. Colaborarea cu domnul Dacian Cioloş s-a dovedit neconvingătoare, astfel încât PSD a prins avânt să-şi promoveze minicunile şi populismele din acea campanie. Aşa a ajuns domnul Liviu Dragnea, un politician condamnat, să propună un guvern marionetă anti-justiţie care i-a scos pe români în stradă la doar o lună după alegeri".

Totodată, el consideră că, dacă preşedintele Klaus Iohannis a găsit susţinere publică în Bucureşti la momentul protestelor pro-Justiţie împotriva OUG 13 şi a Guvernului PSD, acest lucru arată că PNL are o bază de creştere în Capitală.

Buşoi a explicat: "Oamenii aceştia sunt deschişi către PNL. Trebuie doar ca noi, liderii din Bucureşti ai PNL, să-i recâştigăm. În al doilea rând PNL trebuie să vină cu un proiect economic opus cheltuirii iresponsabile pe care o face PSD şi PNL trebuie să susţină consolidarea clasei de mijloc. În al treilea rând, Bucureştiul a ajuns pe ultimul loc în privinţa modernizării urbane. Când Clujul, Timişoara, Braşovul merg spre Europa, Bucureştiul merge spre Voluntari".

El a mai spus că PNL trebuie să vină cu soluţii mai convingătoare la marile probleme ale României.

(M.I.)

--------

Consiliul de Coordonare al PNL Bucureşti s-a reunit astăzi, la Palatul Parlamentului, pentru a alege noua conducere a filialei PNL Bucureşti.

Pentru funcţia de preşedinte al PNL Bucureşti candidează Cristian Buşoi, secretar general interimar al partidului şi preşedinte interimar al PNL Bucureşti, potrivit Agerpres.

Pentru posturile de prim-vicepreşedinţi candidează Dan Cristian Popescu, Marius Vintilă şi Adrian Petre Danciu.

Pentru funcţiile de vicepreşedinţi - Ciprian Ciucu şi Mirela Zivari.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bosoiule, averea la control, tatica. Nimeni nu se face milionar in 2 ani, timp in care mai faceai si doua facultati. Esti un mediocru ca intelect. Tu ai functionat pe post de sifon de partid. Banii negri ajungeau la PNL si tu iti opreai un comision. Averea la control, papa-lapte ce esti. Si mergi si infunda puscaria.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb