Cristian Sima, preşedintele CA Sibex

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 octombrie 2011

Cristian Sima

Cristian Sima

Cristian Sima este preşedintele Consiliului de Administraţie al SC Sibex - Sibiu Stock Exchange SA, urmând ca de la data de 1 ianuarie 2012 să îndeplinească şi funcţiile de Director General şi conducător al societăţii, potrivit unui comunicat al Sibex.

Acelaşi comunicat mai precizează: "Decizia Comercială a Curţii de Apel Alba Iulia nr. 869/2011 pronunţată în şedinţa publică din 4 august 2011 a reactivat Hotărârea nr. IX AGOA SC Sibex - Sibiu Stock Exchange SA privind alegerea membrilor Consiliului de Administraţie al societăţii şi Hotărârea Consiliului de Administraţie din aceeaşi dată privind numirea domnului Cristian Sima în calitate de Preşedinte CA Sibex".

Şedinţa Consiliului de Adminis­traţie de la sfârşitul săptămânii trecute a constatat cu unanimitate decizia Curţii de Apel din 4 august şi a decis alegerea lui Cristian Sima în funcţia de preşedinte al Sibex. Domnia sa ne-a explicat că, începând din 1 ianuarie 2012, va îndeplini şi funcţiile de Director General şi conducător al societăţii. Domnia sa ne-a declarat că CNVM are tot timpul până ianuarie 2012 să îl valideze în funcţia de director general.

Dan Simionescu care a ocupat, de la mijlocul lunii mai, funcţia de preşedinte-director general al Sibex, după revocarea lui Teodor Ancuţa din această funcţie, nu a dorit să comenteze numirea lui Cristian Sima în fruntea conducerii Sibex, spunând că toate detaliile se regăsesc în comunicatul bursei, document pe care îl semnează, alături de Sima. Domnia sa nu ne-a oferit nicio explicaţie pentru perioada lungă scursă de la decizia justiţiei până la şedinţa de consiliu, prin care Sima l-a înlocuit în funcţia de preşedinte al bursei sibiene.

În luna august, Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursul formulat de Sibex, Cristian Sima şi Paul Miclăuş împotriva deciziei Tribunalului Sibiu de suspendare a executării hotărârilor AGA din aprilie, când a fost aleasă noua conducere a Bursei sibiene şi a respins cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de Nicolae Vaidescu, un acţionar al bursei sibiene, împreună cu două SRL-uri.

Decizia Curţii a prilejuit ocazii pentru noi schimbări în conducerea Sibex. Cristian Sima, ales administrator la AGA din aprilie, a declarat atunci că este preşedinte-director general al Sibex, mai fiind nevoie doar de validarea de către Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Sima a spus în august: "Nu mă aştept să fie frecuşuri cu domnul Simionescu pe această temă, dat fiind că suntem prieteni prea buni". La aceeaşi dată, domnul Dan Simionescu s-a ferit să precizeze dacă domnul Sima este preşedintele-director general al Sibex. "Nu îmi dau seama cum să vă răspund la această întrebare, dat fiind că este o chestiune pur juridică", a spus Dan Simionescu.

După ce Tribunalul Sibiu a sus­pendat executarea hotărârilor AGA SIBEX de la finele lunii aprilie, implicit alegerea noului CA, vechiul Consiliu de Administraţie a rămas la conducerea Bursei, însă componenţa sa a fost modificată uşor, astfel încât a ajuns să includă toţi administratorii aleşi în aprilie, cu excepţia lui Alexandru Găitan.

În luna iulie, Cristian Sima şi Paul Miclăuş au fost validaţi de CNVM, ca administratori ai Sibex, după ce acţionarii societăţii au aprobat, pe 15 iulie, alegerea celor doi pe locurile rămase vacante după revocarea lui Teodor Ancuţa şi demisia lui Bogdan Ivan, de la HTI Valori Mobiliare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Totul pare perfect. Singura problema este ca peste tot in lume, a aparut un curent anti derivative.Probabil Dl. Sima are o solutie miraculoasa.Intr-o lume care se indreapta vijelios spre socialsm/nationalism, in cel mai bun caz, nu cred ca o piata pur speculativa are un viitor. Sper sa nu am eu dreptate...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb