Cristian Şuteu, "Autonova": "Ar putea dura doi-trei ani până să devenim furnizori Ford"

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 ianuarie 2010

Deşi producătorul de piese pentru automobile, "Autonova" Satu Mare, a primit recent vizita unei delegaţii Ford în vederea evaluării companiei, reprezentanţii "Autonova" spun că ar putea dura şi trei ani până când "Autonova" ar putea intra pe lista furnizorilor companiei americane.

Cristian Şuteu, directorul general al companiei, a declarat pentru ziarul BURSA: "În industria auto, durează doi-trei ani până când o companie ar putea intra pe panelul de furnizori pentru o societate de talia Ford, pentru că

există foarte multe demersuri care trebuie puse la punct. Am avut doar o vizită de la reprezentanţii Ford, nu există niciun fel de angajament din partea lor, ba chiar ne-au atras atenţia că vizita nu înseamnă nimic concret. Bineînţeles, este un semn bun că au venit să ne viziteze, înseamnă că existăm".

Directorul general al "Autonova" spune că societatea pe care o conduce nu are competitori pe piaţa internă pentru piesele pe care ar putea să le livreze producătorului american, alta stând însă situaţia în ceea ce priveşte piaţa externă: "Pe piaţa externă, mai ales în jurul României, există câţiva competitori foarte puternici", ne-a mai spus domnul Şuteu.

"Autonova" este unul dintre furnizorii tradiţionali ai "Dacia-Renault", compania fiind aproape dependentă de comenzile primite de la producătorul de maşini, în condiţiile în care contractele cu Dacia-Renault reprezintă peste 85% din cifra de afaceri. De anul trecut, compania a tot încercat să intre şi pe alte sectoare de activitate ca să îşi diversifice clienţii. Cristian Şuteu ne-a mai spus: "Fiind foarte dependenţi de Dacia, încercăm de anul trecut să reducem dependenţa şi să producem pentru industrii non-auto, precum cea a aparatelor de uz casnic. Deocamdată, suntem în faza de ofertări, am trimis câteva oferte şi aşteptăm răspunsuri."

"Autonova" este listată pe piaţa Rasdaq, sub simbolul AUTQ, de la începutul anului 1997. Potrivit ultimelor raportări, casa de brokeraj "Nova Invest" din Satu-Mare controlează 17,48% din societate, în timp ce Trandafir Stiop şi Ioan Haiduc deţin 19,35% şi, respectiv 10,26% din acţiunile AUTQ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb