CRITICILE AU AVUT REZULTATE: Directorul ING renunţă la un bonus de 1,25 milioane de euro

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 martie 2011

ING a revenit la profit anul trecut.

ING a revenit la profit anul trecut.

Jan Hommen (foto), directorul executiv al "ING Groep" NV - cea mai mare societate de servicii financiare din Olanda, va renunţa la bonusul de 1,25 milioane de euro (1,77 milioane de dolari) primit ca recompensă pentru activitatea sa din 2010 şi i-a sfătuit pe alţi directori ai grupului să-i urmeze exemplul.

Bonusul de 1,25 milioane de euro, care se adaugă la un salariu de 1,35 milioane de euro, a provocat indig-narea clienţilor. Aceştia din urmă au ameninţat cu un boicot.

"Remuneraţia variabilă pe 2010 pentru managementul băncii riscă să afecteze refacerea încrederii clienţilor şi a publicului", a afirmat Hommen, într-o scrisoare trimisă cotidianului olandez De Volkskrant, adăugând că banca a subestimat reacţia publicului şi nu doreşte ca imaginea acesteia să fie afectată.

În luna februarie, ING a raportat un profit net de 3,22 miliarde euro pentru anul 2010, după pierderi de 935 milioane de euro în 2009.

În 7 martie, ING a informat că, în următoarele două luni, va rambursa anticipat două miliarde euro din ajutorul de stat, urmând ca, până în luna mai 2012, să achite în totalitate ajutoarele oferite de statul olandez în perioada crizei financiare din 2008. ING intenţionează să răs-cumpere titlurile de rang întâi în valoare de trei miliarde euro deţinute de stat în luna mai a anului viitor.

Banca a răscumpărat deja, în 2009, jumătate din titlurile de 10 miliarde euro emise către stat, plătind o primă de 606 milioane de euro ca penalizare pentru rambursarea anticipată.

ING îşi va exercita opţiunea de răs-cumpărare a titlurilor de două miliarde euro în data de 13 mai 2011. Răscumpărarea anticipată presupune un cost suplimentar de 50%, plata totală ajungând astfel la trei miliarde euro.

Ministrul Finanţelor din Olanda, Jan Kees de Jager, vrea să împiedice băncile care au primit ajutor financiar de la stat să acorde bonusuri directorilor până la momentul la care instituţiile în cauză şi-au achitat integral datoriile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb