CSA: Asiguratorii din România şi-au majorat capitalul cu 552 milioane lei în perioada septembrie-ianuarie

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 11 martie 2009

Angela Toncescu: "Asiguraţii trebuie să stea liniştiţi, nu vor avea niciun fel de probleme, având în vedere situaţia de astăzi a societăţilor de asigurări", a menţionat preşedintele CSA".

Angela Toncescu: "Asiguraţii trebuie să stea liniştiţi, nu vor avea niciun fel de probleme, având în vedere situaţia de astăzi a societăţilor de asigurări", a menţionat preşedintele CSA".

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a precizat marţi, într-un comunicat, că majorările de capital social ale societăţilor de asigurări din România au însumat doar 552 milioane lei începând cu septembrie 2008 şi până la sfârşitul lui ianuarie 2009.

Preşedintele CSA, Angela Tonces­cu, anunţase ieri dimineaţă, într-o conferinţă, o valoare de 998 milioane lei (aproape 250 milioane euro) pentru acest interval, însă instituţia a emis un comunicat în care precizează că valoarea anunţată de Toncescu este, de fapt, valoarea majorărilor de capital pentru întregul an 2008, potrivit NewsIn.

"Acţionarii societăţilor de asigurări au spus mereu că au banii necesari dacă va fi nevoie de majorare de capital. Confirm cu tărie şi susţin că, în 2008, Comisia s-a implicat şi a analizat activitatea fiecărei societăţi de asigurare", a spus Toncescu.

"Asiguraţii trebuie să stea liniştiţi, nu vor avea niciun fel de probleme, având în vedere situaţia de astăzi a societăţilor de asigurări", a menţionat preşedintele CSA. "Este constituit şi Fondul de Garantare - când CSA preia obligaţiile unei societăţi dacă aceasta intră în faliment - dar nu cred că vom ajunge în astfel de situaţii", a adăugat ea.

Preşedintele UNSAR, Cristian Constantinescu a declarat, tot marţi, că societăţile de asigurări din Româ­nia au nevoie în acest an de un flux de capital de 250 -300 milioane euro pentru a se menţine în marja de solvabilitate.

Companiile de pe piaţa româneas­că de asigurări au înregistrat anul trecut prime brute subscrise de 8,78 miliarde lei (2,38 miliarde euro), în creştere cu 22,4% faţă de 2007, în timp ce daunele pe segmentul auto au sporit cu 47%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb