CU O ÎNTÂRZIERE DE DOUĂ LUNI, Curtea de Apel dă drumul fuziunii dintre Banca Comercială Carpatica şi Patria Bank

A.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 25 aprilie 2017

Curtea de Apel dă drumul fuziunii dintre Banca Comercială Carpatica şi Patria Bank

Curtea de Apel Bucureşti a aprobat, vineri, dosarul de fuziune dintre Banca Comercială Carpatica şi Patria Bank, permiţând celor două bănci să finalizeze în perioada imediat următoare toţi paşii procedurali şi operaţionali pentru implementarea efectivă a fuziunii, potrivit unui comunicat de presă.

Decizia vine după o întârziere de două luni, în condiţiile în care, iniţial, Tribunalul Bucureşti a dat un răspuns nefavorabil cererii băncilor de aprobare a fuziunii, iar, apoi, Curtea de Apel a respins cererea de apel.

Vineri, Curtea de Apel a decis să admită apelul: "Schimba în tot încheierea nr 25/13.02.2017 pronunţată în dosarul nr 2646/3/2017 al Tribunalului Bucureşti - secţia a VI-a. Admite cererea formulată de petiţionare şi constată legalitatea hotărârii Adunării Generale Extraordinare a acţionarilor Băncii Comerciale Carpatica SA nr. 1 din 5 octombrie 2016, a hotărârilor adunării generale extraordinare a acţionarilor Patria Bank SA nr. 22 şi 23 din data de 8 noiembrie prin care s-a aprobat fuziunea prin absorbţie dintre Banca Comercială Carpatica SA, în calitate de societate absorbantă şi Patria Bank SA, în calitate de societate absorbită, precum şi a actului constitutiv actualizat al societăţii Patria Bank SA. Dispune înregistrarea în Registrul Comerţului a menţiunilor corespunzătoare referitoare la fuziunea prin absorbţie dintre Banca Comercială Carpatica SA, în calitate de societate absorbantă şi Patria Bank SA, în calitate de societate absorbită, precum şi a menţiunii referitoare la radierea societăţii Patria Bank SA din Registrul Comerţului. Dispune publicarea în Monitorul Oficial al României, partea a IV-a, pe cheltuiala petentelor a hotărârii adunării generale extraordinare a acţionarilor Băncii Comerciale Carpatica SA nr. 1 din 5 octombrie 2016, precum şi a hotărârilor adunării generale extraordinare a acţionarilor Patria Bank SA nr. 22 si 23 din data de 8 noiembrie 2016". Hotărârea este definitivă.

Patria Bank şi Banca Comercială Carpatica vor deveni astfel o singură bancă, ce va continua să fie listată la Bursă şi va purta numele de Patria Bank, conform comunicatului transmis de cele două instituţii.

La acest moment, data estimativă a implementării fuziunii este 1 mai 2017, dată condiţionată de emiterea hotărârii judecătoreşti prin care s-a constatat legalitatea hotărârilor adunărilor generale ale acţionarilor celor două bănci privind aprobarea fuziunii prin absorbţie dintre Banca Comercială Carpatica (societate absorbantă) şi Patria Bank (societate absorbită) şi s-a dispus înregistrarea în Registrul Comerţului a menţiunilor corespunzatoare referitoare la fuziune, conform comunicatului citat: "Prioritatea celor două bănci este confirmarea datei fuziunii în cursul acestei săptămâni, în măsură să permită informarea în consecinţă a clienţilor şi începerea integrării sistemelor şi operaţiunilor.

Toate produsele, serviciile şi condiţiile contractuale aplicabile clienţilor se menţin în forma actuală până la data fuziunii, ulterior se vor aplica noile Condiţii Generale Bancare şi schimbările comunicate anterior clienţilor".

Noua bancă va fi prezentă în 73 de oraşe la nivel naţional, prin 111 sucursale, are peste 240.000 clienţi şi 3,816 miliarde lei în active, conform reprezentanţilor băncii.

La finalul lunii ianuarie 2016, Ilie Carabulea a renunţat la controlul băncii, după ce a vândut, alături de alţi patru acţionari, 20% din bancă, pentru 23,1 milioane de lei (5,1 milioane de euro), către Nextebank (actualmente, Patria Bank, deţinută, în proporţie de 98%, de EEAF Financial Services BV).

Patria Bank a ajuns să deţină 64,16% din acţiunile BCC, după încheierea ofertei publice derulate în martie 2016 pentru cumpărarea titlurilor deţinute de acţionarii minoritari, în cadrul căreia a achiziţionat un pachet de 9,37% pentru 21,67 milioane lei. Ilie Carabulea a rămas cu un pachet de 18,46% din acţiuni.

Proiectul de fuziune al Băncii Comerciale Carpatica cu Patria Bank a primit în data de 29 noiembrie 2016 aprobarea prealabilă din partea Băncii Naţionale a României.

Grupul Patria Bank este deţinut de Fondul de Investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre). Grupul Patria Bank include Patria Bank, Banca Comercială Carpatica, Patria Credit IFN, SAI Carpatica Asset Management şi SAI Intercapital Invest.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb