Cum a făcut "Broker" profit de peste cinci milioane de lei în S1

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 iulie 2010

Cum a făcut "Broker" profit de peste cinci milioane de lei în S1

Societatea de intermediere a investiţiilor "Broker" Cluj (simbol BRK) pare că a găsit reţeta potrivită ca să facă bani pe timp de criză, în condiţiile în care unele case de brokeraj de- abia reuşesc să se menţină pe linia de plutire doar din veniturile obţi-nute din intermedierea tranzacţiilor la Bursă.

În primele şase luni ale anului, "Broker" a reuşit să obţină un profit de 5,54 milioane de lei, circa 85% din această sumă venind din activitatea de administrare a activelor din portofoliul societăţii, potrivit reprezentanţilor SSIF-ului.

"Având în vedere şi media din ultimii ani, între 80 şi 85% din profitul la şase luni a rezultat din tranzacţii cu active din portofoliul societăţii, în timp ce activitatea de intermediere a dat restul de circa 15% din profit", a explicat, pentru ziarul BURSA, Mihai Alexa, analist financiar şi membru în Comitetul de Administrare al Portofoliului "Broker", adăugând: "Când mă refer la tranzacţii realizate de societate în nume propriu, am în vedere şi tranzacţii speculative pe acţiuni lichide şi pe care le-am ţinut pentru un timp scurt în portofoliu, dar şi tranzacţii cu acţiuni pe care le-am deţinut pentru mai mult timp în administrarea noastră. Am primit, de asemenea, dividende de la companiile la care am avut participaţii, dar ponderea acestora în venituri va fi reflectată abia în august când vom comunica rezultatele financiare ale companiei în primele şase luni ale anului".

"Broker" Cluj a fost, până acum, unul dintre intermediarii care au vândut constant acţiuni ale Bursei de Valori Bucureşti, de la listarea ei. Doar din înstrăinarea acţiunilor BVB, "Broker" a câştigat circa 460.000 de euro.

"Broker" vrea să tranzacţioneze pe extern pe cont propriu, dar şi pentru clienţi

Dacă în primle şase luni ale anului conducerea "Broker" a mai găsit oportunităţi ca să facă bani, situaţia nu arată deloc roz pentru a doua jumătate a anului, în condiţiile în care volumele tranzacţionate şi lichiditatea de la Bursă au scăzut îngrijorător în ultima perioadă. Reprezentanţii "Broker" sunt destul de rezervaţi privind şansele de a mai scoate bani buni în aceste condiţii, şi se pregătesc să investească pe pieţele externe.

"Din păcate, la volumele pe care le-am văzut pe Bursă în ultimele două-trei săptămâni, mai mult ca sigur că activitatea de intermediere nu va fi profitabilă deoarece costurile fixe nu vor fi acoperite din veniturile din comisioane. Volumele de tranzacţionare reduse ne afectează atât activitatea de intermediere, cât şi pe cea de administrare a portofoliului propriu, pentru că nu mai putem face rulaje mari", a mai spus Mihai Alexa.

El a explicat că societatea a încercat, încă de prin mai-iunie, când au început deprecierile semnificative de la BVB, să aibă cât mai multe dis-ponibilităţi băneşti, dintre care unele au fost plasate în depozite în lei şi în valută.

"Ne-am gândit să facem tranzacţii şi pe pieţele externe şi pentru clienţii noştri, dar şi ca să ne plasăm disponibilităţile băneşti. Am făcut demersuri ca să devenim membri ai Bursei de la Viena şi intenţionăm să oferim posibilitatea de tranzacţionare pe alte pieţe externe în colaborare cu o societate din afară", a adăugat reprezentantul "Broker".

Potrivit raportului "Broker" Cluj, societatea deţine acţiuni cotate în valoare de 12,84 milioane de lei şi necotate, de 16,87 milioane de lei.

Compania are un capital social de 144,73 milioane de lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 0,5 lei. Societatea de investiţii financiare "Muntenia" are o participaţie de circa 8% din capitalul social al "Broker".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb