Cumpărătorul "Electroputere" Craiova şi-a îndeplinit toate obligaţiile scadente

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 mai 2008

Cumpărătorul "Electroputere" Craiova, firma "Al-Arrab Contracting Company Limited" din Arabia Saudită, şi-a îndeplinit toate obligaţiile scadente, conform contractului de privatizare, a anunţat ieri Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului.

"Cumpărătorul "Electroputere" Craiova şi-a îndeplinit toate obligaţiile scadente, conform contractului de privatizare: plata preţului pachetului de acţiuni şi a datoriilor către AVAS, precum şi prezentarea garanţiilor pentru investiţii. Termenul până la care noul proprietar trebuie să realizeze infuzia de capital este de şase luni de la data transferului dreptului de proprietate, res­pectiv 13 mai", se arată în comunicatul AVAS.

Potrivit aceleaşi surse, noul proprietar trebuie să prezinte documentele doveditoare ale infuziei de capital. Conform contractului, noul proprietar are posibilitatea să transmită aceste documente către AVAS până cel târziu la data de 24 iunie 2008. Dacă dovada nu este făcută în acest timp contractul se desfiinţează de drept.

Capitalul de lucru în valoare de 37 milioane euro a fost virat "Electroputere" Craiova în tranşe, a declarat preşedintele consiliului de administraţie al societăţii Fahti Taher, citat de NewsIn.

AVAS a semnat, la începutul lunii noiembrie 2007, cu firma Al-Arrab Contracting Company Limited din Arabia Saudită contractul de privatizare a societăţii Electroputere Craiova, valoarea tranzacţiei ridicându-se la 120 de milioane de euro.

AVAS a vândut 78.009.632 acţiuni, reprezentând 62,8259% din capitalul social al SC Electroputere SA Craiova, pentru 2.340.288,96 euro.

Potrivit AVAS, cumpărătorul Al-Arrab Contracting Company Limited din Arabia Saudită şi-a asumat un program investiţional în cuantum de 23.084.000 euro, dintre care 3.084.000 euro investiţii de mediu şi 20.000.000 euro investiţii pentru dezvoltare şi retehnologizare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb