Cursul de schimb a încheiat ziua aproape de 4,39 lei/euro

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 26 iunie 2014

Cursul de schimb a încheiat ziua de ieri uşor peste nivelul de 4,39 lei/euro pe piaţa interbancară, cu variaţii nesemnificative, după o şedinţă cu lichiditate moderată în timpul căreia cotaţiile au fluctuat într-o bandă strânsă, investitorii aşteptând rezultatele ofertei publice iniţiale a Electrica, potrivit Mediafax.

La ora 16:30, euro era cotat pe piaţa interbancară la 4,3910 - 4,3930 lei, în urcare foarte uşoară faţă de cotaţiile înregistrate marţi la ora 16:30, de 4,3875 - 4,3888 lei/euro.

Cursul a fluctuat în cursul zilei de miercuri într-o bandă foarte strânsă, între un minim de 4,3910 lei/euro şi un maxim de 4,3960 lei/euro, piaţa aşteptând rezultatele ofertei Electrica, potrivit dealerilor. Dacă investitorii străini vor subscrie volume mari de acţiuni în lei în cadrul operaţiunii, efectul ar putea fi resimţit pe piaţa spot leu-euro, cred dealerii.

Volumele tranzacţionate miercuri pe piaţa interbancară au fost medii, până la această oră fiind efectuate 76 de transferuri, majoritatea în prima parte a zilei.

În regiune, forintul s-a depreciat cu 0,3% faţă de euro, iar zlotul a stagnat.

Dolarul american s-a depreciat miercuri la minimul ultimelor patru săptămâni faţă de euro, după revizuirea datelor privind Produsul Intern Brut al SUA pentru primul trimestru. Economia americană s-a contractat cu 2,9% în perioada amintită, din cauza iernii neobişnuit de dure, marcând cea mai abruptă corecţie din ultimii cinci ani. De asemenea, datele anunţate ieri reprezintă cea mai abruptă revizuire a creşterii economice a SUA din ultimii 40 de ani, după ce anterior scăderea PIB era estimată la doar 1%.

Cursul de schimb anunţat de Banca Naţională a României (BNR) a urcat uşor ieri, cu 0,26 bani (0,06%), la 4,3944 lei/euro.

Pentru dolarul american, BNR a publicat un curs de 3,2302 lei, cu 0,59 bani (0,18%) peste nivelul din ziua anterioară.

Francul elveţian este cotat de Banca Centrală la 3,6123 lei, aproape de nivelul de marţi, de 3,6117 lei.

Ratele medii ale dobânzilor practicate ieri dimineaţă de băncile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) şi plasate (ROBOR) în lei pe termen de o zi au ajuns la 2,49% - 2,99% pe an, de la 1,46% - 1,96% pe an în ziua anterioară, în condiţiile în care marţi a început o nouă perioadă în care băncile trebuie să constituie rezervele minime obligatorii stabilite de BNR.

Dobânzile continuă să fie sub rata dobânzii de politică monetară a BNR, de 3,5% pe an, şi peste dobânda practicată de banca centrală la facilitatea de depozit, de 0,5% pe an.

Ratele medii ale dobânzilor pentru plasamentele pe termen de o săptămână au continuat să urce, la 2,34% - 2,84% pe an, de la 1,48% - 1,98% pe an în şedinţa de marţi.

Dobânda ROBOR pentru plasamente cu scadenţă la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile pentru creditele în lei acordate de bănci pe termen scurt şi mediu, a ajuns miercuri dimineaţă la 2,43% pe an, faţă de 2,39% pe an marţi dimineaţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb