Curtea de Apel Ploieşti ridică măsura controlului judiciar într-un dosar al lui Sebastian Ghiţă

George Forcoş
Anticorupţie / 25 octombrie 2017

Sebastian Ghiţă

Sebastian Ghiţă

Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au dispus, astăzi, revocarea măsurii controlului judiciar dispusă în urmă cu o lună de Tribunalul Prahova în unul dintre dosarele de corupţie în care este cercetat fostul deputat Sebastian Ghiţă.

Decizia magistraţilor de ridicare a oricărei măsuri preventive în dosarul în care Ghiţă este cercetat alături de cumnatul fostului premier Victor Ponta pentru corupţie şi constituitrea uni grup infracţional este defintivă, informează news.ro.

În soluţia definitivă a magistraţilor Curţii de Apel Ploieşti se precizează: " (Instanţa, n.r.) Admite contestaţia formulată de inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian împotriva încheierii nr. 401 din data de 26 septembrie 2017 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova, pe care o desfiinţează în parte şi în rejudecare: Revocă măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian".

În 26 septembrie, Tribunalul Prahova a respins cererea DNA de emitere a unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă în dosarul Hidro Prahova, în care acesta este cercetat pentru fapte de corupţie alături de omul de afaceri Iulian Cristian Herţanu, cumnatul fostului premier Victor Ponta.

În schimb, judecătorii Tribunalului dispuseseră măsura controlului judiciar pe numele lui Ghiţă. Decizia a fost contestată atât de Sebastian Ghiţă, prin avocat, cât şi de procurorii DNA, care au cerut instanţei superioare emiterea mandatului de arestare în lipsă.

În dosarul Hidro Prahova, Sebastian Ghiţă este cercetat pentru corupţie alături de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma şi de fiul acestuia, fostul deputat PSD Vlad Cosma.

Procurorii DNA Ploieşti au început, în februarie 2015, urmărirea penală în acest dosar privind fraude cu fonduri europene în cadrul unui proiect derulat prin SC Hidro Prahova, firmă deţinută de Consiliul Judeţean Prahova.

Anchetatorii îl acuză pe cumnatul fostului premier Victor Ponta, Iulian Cristian Herţanu, a cărui firmă a câştigat un contract pentru extinderea reţelei de canalizare a oraşului Comarnic, din judeţul Prahova, de fraudarea de fonduri europene, în timp ce fostul deputat Sebastian Ghiţă, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma şi fiul acestiia din urmă, fostul deputat PSD Vlad Cosma, sunt acuzaţi de infracţiunea de sprijinire a unui grup infracţional organizat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb