CURTEA SUPREMĂ A MARII BRITANII:  Suspendarea Parlamentului de către Boris Johnson este "ilegală"

M.I.
Internaţional / 24 septembrie 2019

Boris Johnson (Sursă foto: Twitter)

Boris Johnson (Sursă foto: Twitter)

Curtea Supremă a regatului Unit a găsit marţi "ilegală" suspendarea Parlamentului decisă de către premierul Boris Johnson, relatează G4media.

Un complet de 11 judecători ai Curţii Supreme din Marea Britanie a decis astăzi în unanimitate că suspendarea Parlamentului de către premierul Boris Johnson e nelegală, transmit The Telegrapg şi BBC News. Johnson a suspendat în august lucrările Parlamentului timp de cinci săptămâni, mutare despre care criticii săi au spus că are darul de a limita capacitatea legislativului de a gestiona Brexit.

"Efectul asupra fundamentelor democraţiei sunt majore", a spus preşedintele Curţii Supreme, care a adăugat că Speaker-ul (preşedintele) Parlamentului va decide asupra paşilor de urmat.

Speakerul John Bercow a anunţat imediat pe Twitter că Parlamentul trebuie să se reunească rapid în şedinţă, ca urmare a deciziei Curţii Supreme.

Regina Elisabeta a II-a a aprobat pe 28 august cererea premierului Boris Johnson de a suspenda parlamentul, potrivit sursei citate.

Ce efecte a avut mişcarea politică iniţiată de premierul Johnson şi aprobată de Regina Elisabeta a II-a: închiderea Parlamentului de la mijlocul lui septembrie şi reducerea intervalul de timp în care membri ai legislativului ar putea încerca să blocheze un Brexit fără acord. Pentru Johnson, aceasta a fost cea mai îndrăzneaţă manevră de până acum în demersul de a scoate Marea Britanie din UE la 31 octombrie, potrivit presei britanice.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pentru cei (dez)informati de "bursa" - suspendarea parlamentului englez de catre prim ministru este modul in care sunt declansate alegerile parlamentare. Fara acest drep, parlamentul devine dintr-o data permanent, lucru care inevitabil va duce la abuzuri de putere cum este cazul de fata in care parlamentul a impiedicat iesirea Marii Britanii din UE prin sabotarea negocierilor timp de trei ani culminand in ultima ineptie prin care au declarat iesirea fara acord ilegala.

    De ce este o ineptie? Pentru ca fara aceasta posibilitate, Marea Britanie trebuie sa accepte conditiile UE pentru a iesi sau sa ramana in UE. Singurul caz de negocieri in care nu ai dreptul sa te retragi de la masa de negocieri este cel de capitulare totala, cu alte cuvinte, parlamentul Marii Britanii a tradat Marea Britanie in conflictul cu UE, motiv pentru care Boris Johnson a decis dizolvarea acestuia. Parlamentul, desigur, nu poate accepta alegerile parlamentare pentru ca ar insemna sa nu fie alesi, din moment ce nu si-au respectat vointa electoratului. 

    "Parlamentul este independent" strigau parlamentarii indignati, citand legea. Ce uitau sa mentioneze este ca parlamentarii sunt independenti de coroana, nu-si deriva puterea de la monarh, dar nu sunt independenti de oameni. Ei sunt acolo sa reprezinte oamenii si puterea lor deriva de la oameni.  

    Nu stiu ce sa zic de curtea suprema, se pare ca si acestia urmaresc interesul uniunii Europene si nu cel al Marii Britanii. Nu stiu prin ce drept sau justificare revoca acestia drepturile constitutionale ale premierului, dar acest lucru s-ar putea sa declanseze manifestatii destul de dure.

    Bonus: Speakerului John Bercow, despre care se vorbea in articol, i s-a promis o functie in parlamentul European, ca de, a contribuit destul. Cozile de topor din lemn se fac 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb