Curtea Supremă din Colorado îl consideră pe Trump neeligibil pentru prezidenţialele din 2024 în acest stat

F.D.
Internaţional / 20 decembrie 2023

Curtea Supremă din Colorado îl consideră pe Trump neeligibil pentru prezidenţialele din 2024 în acest stat

Curtea Supremă din Colorado a hotărât marţi că Donald Trump nu este eligibil pentru preşedinţie din cauza acţiunilor sale în timpul alegerilor din 2020 şi a ordonat retragerea buletinelor de vot cu numele său de la alegerile primare republicane din acest stat în vederea participării la scrutinul prezidenţial din 2024, relatează AFP.

Curtea Supremă a menţinut decizia de primă instanţă din noiembrie, care concluziona că Trump "s-a angajat într-o rebeliune pe 6 ianuarie 2021" în timpul atacului asupra Capitoliului, dar, pe de altă parte, a considerat că al 14-lea amendament la Constituţie, invocat pentru ai revendica ineligibilitatea, se aplică unui preşedinte. Ea a suspendat însă această decizie până pe 4 ianuarie, în cazul unui recurs în faţa Curţii Supreme a SUA.

Purtătorul de cuvânt al lui Donald Trump a denunţat marţi decizia "nedemocratică" a instanţei din Colorado.

"Curtea Supremă din Colorado a emis o decizie complet eronată în această seară şi vom merge rapid la Curtea Supremă a Statelor Unite şi vom solicita suspendarea acestei decizii profund nedemocratice", a spus Steven Cheung într-un comunicat.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Se rescriu normele democratiei. Trump nu este condamnat încă pentru nimic dar o curte a decis sa-i interzică să candideze.

    1. Și în Iran e la fel, clericii fac listele de candidați acceptați.

      Si in Rusia!

      in rusia era deja disparut nu mai stia nimeni unde e. unde e trump? care trump? :))

    Iaca cum vechea noastra zicala ne urmeaza zicerile „Jumătate-de-om-călare-pe- jumătate-de-iepure-schiop” cam tot asa s-a intimplat si cu scorul obtinut in cazul deciziei de fata (4 versus 3)din Statul American Colorado (peste 80 la suta cetateni albi cu spaniola a doua limba vorbita ) ce ii cam reteaza elanul fostului Presedinte Trump acuzat fiind in ceea ce se numeste „ clauza de insurectie ”.Cum nici J.R.Biden nu sta prea pe roze fiind si el supus„ Procedurii de impeachment ”am putea asista la o dubla renuntare si la o aparitia unei noi confruntari politice in alegerile din 2024 ce ar oferi de departe cistig de cauza Guvernatorului de California .Imaginativ am putea vedea un J.R.Biden care isi va declara dorinta de renuntare ceea ce il va obliga imediat pe Trump sa faca acelasi lucru .In orisicare situatie Trump nu mai poate reveni .Occidentul unit nu va accepta niciodata asta .A fost deajuns , pentru intreg Occidentul, eroarea survenita in fostele alegeri atunci cind doamna Clinton , de niciunde, a pierdut, cu toate ca avea cel putin 3 milioane de voturi in plus .Cei doi nu pot fi votati de catre cetateni decit in masura în care stau fata in fata .Unul fara celalalt nu mai fac fata cerintelor si dorintelor cetatenesti .O noua epoca este pe cale sa inceapa in SUA.Perdantii vor fi sovieticii si desigur toti sustinatrii lor de felul celui redenumit recent de Trump „turcitul”.

    1. "O noua epoca este pe cale sa inceapa in SUA", o epoca a sovietizarii USA-ului .

    a facut o greseala trump foarte mare, cand a incitat la ce la lovitura de stat? neacceptand infrangerea in alegeri. care da, a fost la limita . si?

    ai pierdut, ai plecat. altfel se ajunge la dictatura. singur s-a pus in situatia asta.  

    si dc nu va putea participa, doar se va gasi un om capabil sa conduca tara intre cei 300 milioane de americani, nu e sfarsitul lumii.(sper ca nu biden totusi)

    1. Dar neacceptarea înfrângerii, democratilor

      timp de 4 ani a fost foarte "democratic",

      vrăjeală de tip "Stalinist" a democratilor 

    Nu e o decizie definitiva !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb