Dafora a început lucrările de foraj ale unei sonde pentru compania Rompetrol

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 aprilie 2013

Dafora a început lucrările de foraj ale unei sonde pentru compania Rompetrol

Dafora Mediaş (DAFR) a început lucrările de foraj a unei sonde pentru compania Rompetrol în judeţul Gorj, parte a unui program în care compania petrolieră vizează în acest an investiţii de peste 10 milioane dolari pentru explorarea unui perimetru din judeţele Mehedinţi şi Gorj.

"Sonda Lupşa Sat-1 (judeţul Gorj), care este proiectată să atingă adâncimea de aproximativ 4.250 m, face parte dintr-un program al companiei Rompetrol ce vizează investiţia a peste 10 milioane de dolari în acest an pentru explorarea perimetrului Zegujani, cu o suprafaţă de 1.800 kilometri pătraţi. Dafora şi Rompetrol se află la cel de-al doilea proiect derulat împreună, după ce în anul 2012 s-au început lucrările de foraj la sonda Feteasca Kaz 1 care este încă în derulare", se arată într-un comunicat transmis, marţi, de Dafora Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Forajul sondei într-un perimetru amplasat în judeţele Mehedinţi şi Gorj a fost anunţat încă de săptămâna trecută de Rompetrol.

Perimetrul Zegujani, cu o suprafaţă de 1.800 kilometri pătraţi, este amplasat pe teritoriul a două judeţe, respectiv Mehedinţi şi Gorj. Lucrările fac parte din intenţia grupului de intensificare a activităţilor de upstream în România.

Rompetrol are un portofoliu de lucrări de servicii la sondă în România, Libia şi Kazahstan, iar planurile grupului vizează consolidarea poziţiei pe aceste pieţe şi începerea de proiecte noi în Africa de Nord şi Orientul Mijlociu.

Rompetrol deţine în concesiune, în România, cinci perimetre de explorare geologică, în Satu Mare, Zegujani, Greşu, Nereju şi Focşani.

Compania Dafora este controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, care deţine aproape 50% din acţiunile Dafora. În acţionariatul companiei se mai regăşte firma Foraj Sonde Craiova, controlată de oamenii de afaceri Marius şi Emil Cristescu. Firma deţine 13,67% din titlurile Dafora.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb