"DaimlerChrysler" şi "Lagardere" îşi reduc participaţiile la EADS

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 aprilie 2006

Acţiunile EADS au consemnat cea mai mare scădere din ultimul an

Doi dintre cei mai mari investitori corporatişti ai companiei "European Aeronautic, Defense & Space" Co. (EADS) - "DaimlerChrysler" şi "Lagardere", au anunţat că, anul viitor, îşi vor reduce participaţiile. Constructorul auto germano-american "DaimlerChrysler" AG, al cincilea din lume, va înstrăina 7,5% din EADS, cotă evaluată la două miliarde de euro (2,45 miliarde de dolari). Oficialii producătorului auto au precizat că şi grupul media francez "Lagardere" SCA îşi va diminua participaţia la 7,5%, de la 15%. În prezent, cele două companii şi guvernul francez deţin, împreună, 60% din EADS. De precizat că "DaimlerChrysler" controlează 30% din EADS, iar "Lagardere" şi guvernul de la Paris - cîte 15% fiecare. EADS ia în calcul reducerea unor locuri de muncă şi active.

În urma anunţului privind diminuarea participaţiilor, acţiunile EADS au scăzut, ieri, cu 4,2% (1,43 euro) pe piaţa din Paris, ajungînd la 32,82 euro/acţiune. Aces-ta a fost cel mai mare declin înregistrat după data de 22 februarie 2005.

În luna martie, EADS a raportat o scădere mai mică decît aşteptările, a profiturilor pe ultimul trimestru din 2005, iar pentru 2006 anticipează o creştere cu 21% a acestora, pe fondul vînzărilor avioanelor Airbus. Amintim că EADS este acţionar majoritar al producătorului de aparate de zbor "Airbus".

În octombrie 2005, Ministerul Administraţiei şi Internelor din ţara noastră a declanşat procedura de renegociere a contractului privind realizarea şi implementarea sistemului integrat de securitate a frontierei de stat a României cu firma EADS. Autorităţile noastre au semnat noul contract la o valoare de 520 de milioane de euro. Diferenţa pînă la un miliard de euro, cît costă în total securizarea frontierelor, va fi acoperită prin proiecte europene cu fonduri nerambursabile. Astfel au fost eliminate suprapunerile cu fondurile europene, care stîrniseră semne de întrebare în cadrul Comisiei Europene şi care au determinat renegocierea.

La scurt timp după alegerile din 2004, noul Executiv a anunţat că va renegocia contractul cu EADS, semnat în perioada guvernării PSD. Atribuirea contractului firmei EADS a fost făcută fără licitaţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb