DAN BARNA: ''Direcţia pro-europeană a Republicii Moldova devine una explicită şi foarte clară''

G.U.
Politică / 12 iulie 2021

''Direcţia pro-europeană a Republicii Moldova devine una explicită şi foarte clară''

Direcţia pro-europeană a Republicii Moldova devine una explicită şi foarte clară, după ce Partidul Acţiune şi Solidaritate al preşedintelui Maia Sandu a câştigat detaşat alegerile parlamentare anticipate organizate duminică, a afirmat vicepremierul Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, transmite Agerpres.

"Atunci când cetăţenii decid să iasă la vot, direcţia pro-europeană a Republicii Moldova devine una explicită şi foarte clară. Felicit PAS, felicit pe preşedintele Maia Sandu pentru acest rezultat extraordinar care redeschide şansa Republicii Moldova de a veni mai aproape de ceea ce înseamnă Uniunea Europeană şi de a deveni un partener şi un actor şi un membru al acestei construcţii europene care asigură pace şi dezvoltare de atâţia ani în Europa", a declarat Dan Barna, luni, la finalul şedinţei USR PLUS.

Vicepremierul a amintit că există acel pachet de 600 de milioane de euro disponibil pentru Republica Moldova care era condiţionat de existenţa unor reforme şi a anunţat că europarlamentarii USR PLUS fac chiar în aceste zile toate eforturile necesare pentru ca această resursă de dezvoltare pentru Republica Moldova să devină realitate.

"Iată, într-adevăr, din acest moment premisele şi condiţiile politice asumarea unor reforme devin realitate. Mesajul pe care Maia Sandu şi partidul PAS l-au transmis în Republica Moldova în această campanie a fost unul de deschidere, a fost unul pro-european, a fost unul de dezvoltare euroatlantică şi iată că acest mesaj a fost înţeles şi susţinut de către cetăţenii Republicii Moldova pe care îi felicit pentru această opţiune şi pentru acest rezultat. În acest context, ajutorul şi suportul pe care Guvernul României l-a acordat sunt convins că va deveni unul mai consistent, tocmai pentru a sprijini Republica Moldova în aceste reforme necesare care vor fi susţinute", a adăugat Dan Barna.

Principalul partid proeuropean din Republica Moldova, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), al preşedintelui Maia Sandu, a câştigat detaşat alegerile parlamentare anticipate organizate duminică, potrivit rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), după numărarea voturilor din 99,58% dintre secţiile de votare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb