DAN BARNA:  "USR va adera la partidul liberal european ALDE"

M.T.
Politică / 22 iunie 2019

Dan Barna (Sursa foto: Twitter)

Dan Barna (Sursa foto: Twitter)

Uniunii Salvaţi România va adera la partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) potrivit unei decizii luată, astăzi, în Comitetul politic al partidului.

Decizia de aderare a fost luată cu 82 de voturi "pentru", patru abţineri.

"După ce am contribuit la formarea unui grup parlamentar nou, al treilea ca mărime din Parlamentul European, USR aderă la partidul european ALDE, pentru că împărtăşim valori şi idei comune şi pentru că doar în acest mod, în perspectiva unor negocieri politice care vor excede cadrul Parlamentului European, vom putea împinge subiecte care ţin atât de interesul României, cât şi de cel al USR. Vom putea participa la elaborarea politicilor familiei politice şi vom avea susţinere pentru a ne promova, vom beneficia de schimburi de bune practici în domenii cum ar fi managementul campaniilor. Vom beneficia de training-uri şi sprijin metodologic prin diferitele organizaţii sau fundaţii care depind de partid sau sunt aliate acestuia. Totodată, calitatea de membri într-un partid european precum ALDE Europe va permite o aliniere a partidelor componente pe subiecte externe sau europene de interes, un exemplu în acest sens fiind un eventual sprijin pe subiecte privind Republica Moldova", a precizat pe Facebook preşedintele USR, Dan Barna.

Potrivit acestuia, ALDE Europe are o puternică reţea de reprezentare la nivel european: 108 eurodeputaţi din grupul Renew Europe, a treia cea mai mare forţă politică din Europa, iar în prezent cinci din 28 de comisari europeni reprezintă ALDE Europe. "Nu în ultimul rând, şase din actualii prim-miniştri din state membre UE aparţin partidelor membre ALDE", adaugă liderul USR.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Este clar. Si-au dat arama pe fata. Pe cei de la USR ii intereseaza doar puterea cat mai repede, in orice conditii. Nu mai au rabdare. In loc sa se inteleaga cu cei de la PLUS sa formeze o alianta puternica si, sa dovedeasca romanilor ca nu au fost votati degeaba, adera la o formatiune puternica europeana, din care face parte in prezent o alta aflata la puterea Romaniei, cu oameni mai putin onesti, corupti, dubiosi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb