DAN ŞOVA, LA INSTANŢĂ: "Trăiesc de doi ani o stare de consternare perpetuă"

A.C.
Anticorupţie / 19 septembrie 2017

Dan Şova (Sursa foto: Wikipedia)

Dan Şova (Sursa foto: Wikipedia)

Dan Şova a declarat astăzi la instanţa supremă, la ultimul termen în dosarul CET Govora, în care procurorii au cerut condamnarea sa la închisoare pentru trafic de influenţă, că acest dosar a fost pentru el una dintre cele mai dure lecţii de viaţă, că i-au fost distruse definitiv cariera şi viaţa, că trăieşte o consternare perpetuă şi că probabil va scrie o carte despre această perioadă, reluând afirmaţiile conform cărora nu a comis faptele de care este acuzat, potrivit unei surse din presă.

"Pentru mine acest dosar a fost una dintre cele mai dure lecţii de viaţă. am văzut care este în România statutul unui om acuzat. Am trăit o excludere din societate din 2015", a spus Şova în faţa instanţei, citat de News.ro, adăugând că, dacă ar fi comis fapta, "ar fi existat căi mult mai uşoare care se puteau rezolva cu procedura penală încă de la parchet".

Conform sursei, el a susţinut că nu a ales procedura uşoară pentru că nu a comis fapta.

Şova a adăugat: "Aceste acuzaţii nefondate mi-au distrus viaţa şi cariera definitiv pentru că suspiciunea care planează asupra mea e insurmontabilă în actuala societate. Trăiesc de doi ani de zile o consternare perpetuă cu privire la toată această desfăşurare de forţe. Nu sunt avocat de penal dar stiu să mă uit pe un dosar. Cum e posibil să mergi în instanţă cu un astfel de dosar? Cred că o să scriu o carte despre ce am trăit în aceşti ani. Toată nedreptatea, tot nejuridicul".

Potrivit sursei ictate, procurorii au cerut astăzi condamnarea lui Dan Şova la închisoare pentru trafic de influenţă în dosarul CET Govora, confiscarea sumei de 100.000 de euro şi menţinerea sechestrului asigurător, pronunţarea în acest dosar fiind amânată pentru 25 septembrie.

Din complet a făcut parte şi judecătoarea Ana Maria Dascălu, a cărei retragere din dosarele lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, ca urmare a pensionării, a determinat reluarea judecării acestora, se mai arată în sursă.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb