Dăncilă anunţă un nivel record al investiţiilor străine directe şi majorarea exportului de servicii

I.V.
Politică / 18 aprilie 2019

Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, joi, că România a înregistrat, în primele două luni ale anului, un nivel record al investiţiilor străine directe, depăşind un miliard de euro, şi că exportul de servicii din această perioadă s-a majorat cu aproape 600 de milioane de euro.

"Toate acestea sunt date care confirmă măsurile bune pe care Guvernul PSD-ALDE le-a luat şi în acelaşi timp arată că economia românească se dezvoltă pe o bază sănătoasă", a susţinut ea.

"Aş dori să punctez câteva date care dovedesc faptul că economia României se află pe un trend ascendent şi va continua ritmul de creştere. Ţara noastră a înregistrat în primele două luni un nivel record al investiţiilor străine directe, depăşind un miliard de euro, cel mai ridicat nivel după criza economică. Este o creştere cu peste 47% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, care arată încrederea investitorilor străini în mediul de afaceri din România", a spus Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern de joi.

Ea a spus că exportul de servicii din această perioadă s-a majorat cu aproape 600 de milioane de euro, respectiv cu 17,5%, ceea ce înseamnă un surplus comercial de 1,3 miliarde de eruo. Între serviciile cu o contribuţie importantă la export se regăsesc cele de IT şi transport, servicii cu valoare adăugată ridicată.

Dăncilă a continuat afirmând că, în primele două luni ale acestui an, cifra de afaceri din sectorul IT s-a majorat cu aproape 24% faţă de primele două luni din 2018, iar cifra de afaceri din transporturi cu aproximativ 15 %. În legătură directă cu evoluţia bună a economiei este şi faptul că în luna februarie România s-a plasat pe locul doi la nivel european în ceea ce priveşte lucrările în construcţii, un avans mai mare fiind înregistrat doar de Slovenia, a susţinut ea.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Pe timpul comunistilor tot o astfel de raportare se facea.Daca se construia o fabrica noua..si in cadrul proiectului de investitie se prevedea o producie anuala...de .ex. 500 mil.lei...Se facea productie intr-o luna avantajoassa si apoi se imultea acea productia cu nr.de luni din an ..respectiv 12. Si uite asa se raporta ca s-a atins parametri proiectati. PS. chiar daca la acea productie se lucra mai mult de o luna..a contat raportarea.

    Uite asa raporteaza si d-ra pr. ministru Viorica Dancila. 

    1. Esti o mincinoasa, o prompterita de partid.

      Lucrurile merg excelent in Romania. Lumea are bani, vanzarile de masini duduie, strazile sunt pline ochi. 

      ?

      Uita-te in jurul tau. Orasele gem de magazine pline de oameni.

    La investitii straine directe in economia romaneascä se iau in considerare si banii pe care statul î-i împrumutä din afarä!! Cu cât mafia psd îndatoreaza si mai mult tara ca sa acopere craterele bugetare,cu atat propaganda cu investitiile straine directe este in favoarea lor!

    unde-s banii? Evident ca nu-s, ca doar de asta va imprumutati cu dobinzi ruinatoare de tara. Si mai vorbiti de nu stiu ce robor, pe care la cca 3.5% (ajuns aici urmare a administrarii voastre nemernice) il considerati mare, cind voi va imprumutati la spre 5%!

    Porci manipulatori ce sunteti voi! 

    Nu știu ce aveți cu doamna Viorica, este o persoana neconflictuala, competentă, de 8 ani in Parlamentul European și buna la suflet. Doar așa a spus domnul președinte.

    A mărit tot in România, sunt bani mai mulți ca in Europa, spitale și scoli mai bune, autostrăzi și trenuri mai rapide, vin acasă toți cei plecați de acasă din cauza Chiorului și a Piticului, in plus mai vin și 1 milion de pakistanezi și chinezi care vor lucra in locul nostru.

    Ce nu este bine? 

    1. nu imi dau seama daca sunteti ironici sau incredibil de prosti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb