DANIEL BUDA, EUROPARLAMENTAR PNL: "Guvernul PSD-ALDE, un adevărat terminator al fermierilor şi al instituţiilor din sectorul agricol!"

Andreea Cuzub
Politică / 24 noiembrie 2017

Daniel Buda (Sursa foto: Facebook)

Daniel Buda (Sursa foto: Facebook)

Europarlamentarul Partidului Naţional Liberal (PNL) a declarat că Guvernul PSD-ALDE este un adevărat terminator al fermierilor şi al instituţiilor din sectorul agricol, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Acesta a declarat: "Cheltuirea iresponsabilă şi deşănţată a resurselor publice a secătuit atât de mult bugetul naţional încât şi puţinele investiţii rămase în picioare din domeniile vitale şi necesare atragerii de fonduri europene sunt retrase. Goana disperată de a face rost de fonduri pentru a-şi acoperi pomenile electorale au determinat guvernarea PSD-ALDE să sacrifice programul care prevedea cadastrarea gratuită a terenurilor şi să retragă cele 2 milioane de lei puse la dispoziţia OCPI şi a primăriilor. Acest program, şi aşa destul de dificil de implementat, era absolut necesar pentru ca fermierii români să beneficieze de fonduri europene şi plăţi directe după anul 2020."

Retragerea finanţărilor din domeniu, apreciindu-se că procesul de cadastrare se va face doar din fonduri europene, demonstrează incompetenţa şi iresponsabilitatea acestei guvernări, a mai declarat Daniel Buda, conform sursei citate.

De asemenea, europarlamentarul a adăugat: "Fondurile europene accesibile în acest domeniu trebuie să fie complementare celor naţionale şi nicidecum unice. Şi aşa sumele necesare cadastrării la nivel naţional sunt mult mai mari decât cele care pot proveni din fonduri europene. Întotdeauna utilizarea acestor fonduri în diverse domenii sunt privite ca şi complementare în vederea satisfacerii nevoilor naţionale."

În final, acesta a concluzionat: "Îi solicit public Ministrului Dezvoltării, Paul Stănescu, să retragă proiectul de ordonanţă de urgenţă care prevede stoparea subvenţionării pentru perioada 2018-2022 a lucrărilor de cadastrare gratuită, măsură prin care se taie sume în cuantum de peste 2 miliarde de lei deoarece, în mod cert, se va îngropa sectorul agricol şi fermierii români. De altfel, în cursul săptămânii viitoare, îl voi informa pe Comisarul pe Agricultură, domnul Phil Hogan despre această situaţie, solicitându-i totodată un punct de vedere".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb