Daniel Gheorghe:  "Mai avem nevoie de spaţiul Schengen?"

Simona Grigorescu
Politică / 1 septembrie 2015

Deputatul PNL Daniel Gheorghe, a declarat într-un comunicat de presă că aderarea la spaţiul Schengen a devenit, în ultimii ani, un proiect naţional susţinut de majoritatea formaţiunilor politice, însă "România nu este astăzi în Schengen deoarece ţările europene precum Germania sau Olanda au refuzat acest lucru, deşi am îndeplinit criteriile de aderare încă din 2010".

În opinia acestuia, motivul real a fost legarea acestui proces de continuarea reformelor din justiţie sau de chestiuni ce ţin de politica internă.

"Atentatele teroriste din ultimii ani, dar mai ales actuala criză a refugiaţilor ne demonstrează astăzi că aderarea la acest spaţiu nu ar fi adus decât riscuri de securitate şi tensiuni sociale sporite", a declarat deputatul PNL Daniel Gheorghe.

Deputatul consideră că: "modul în care UE tratează astăzi criza imigranţilor clandestini simbolizează perfect noua Europă, spaţiul sterp ce îşi neagă propria sa identitate creştină, economică şi liberală. Este uimitor că liderii europeni cred că actuala criză din Africa şi din Orientul Mijlociu se poate trata prin «cote de imigranţi»".

De asemenea, "«politica cotelor»a făcut posibilă apariţia acestor reţele mafiote, reţele care uzează de practici criminale, cum am văzut în cazul camionului descoperit pe şoselele din Austria, şi în care erau 71 de persoane decedate în condiţii tragice", mai informează Gheorghe.

Soluţia legală şi morală este aceea ca "România să susţină în cadrul structurilor euro-atlantice o intervenţie a democraţiilor, după modelul "coaliţiei de voinţă" din 1991 sau din 2003, împotriva dictatorului Saddam Hussein. Legislaţia internaţională este de partea noastră, iar democraţiile au de partea lor nu doar Legea (Capitolul VII din Charta ONU), ci şi obligaţia morală de a distruge una dintre cele mai criminale asocieri din istoria umanităţii, gruparea Statul Islamic", arată comunicatul .

Discuţiile pe tema imigranţilor se duce astăzi doar într-un registru pur emoţional, construit mai degrabă ideologic. Realitatea, însă, ne arată că statul asistenţial, construit la nivel european, este deja în pragul falimentului. Politica uşilor deschise pentru imigranţi nu ar face decât să îi grăbească sfârşitul. În acel moment, Europa va deţine în plus câteva milioane de persoane ce se vor simţi excluse şi care se vor refugia în soluţiile oferite de imamii care propovăduiesc jihadul.

De aceea, "România trebuie să refuze aceste cote. Nu ne permitem nici economic, nici cultural şi nici din punct de vedere al securităţii o astfel de invazie. Această criză ne mai arată însă ceva: România este astăzi binecuvântată să nu facă parte din spaţiul Schengen. De aceea, trebuie să ne întrebăm dacă vrem cu adevărat să aderăm la acest spaţiu, în condiţiile în care ţările vechii Europe au demonstrat că sunt incapabile să îşi protejeze graniţele", a mai precizat deputatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb