DANIEL IONIŢĂ (MAE): "România sprijină constant agenda europeană şi euroatlantică a Georgiei"

Ioana Dogaru
Politică / 4 februarie 2016

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă a evidenţiat, joi, în cadrul unui seminar privind programul naţional anual al Georgiei de cooperare cu NATO, "sprijinul constant" al României pentru agenda europeană şi euroatlantică a acestei ţări, informează un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit sursei citate, Ioniţă a apreciat progresele "consistente" înregistrate de Georgia şi a încurajat autorităţile de la Tbilisi să menţină nivelul de angajare în acest proces şi să acorde o atenţie sporită implementării depline a Pachetului Substanţial NATO - Georgia.

"Secretarul de stat Daniel Ioniţă a evidenţiat interesul României de a intensifica şi consolida cooperarea cu Georgia în cadrul celui de-al doilea mandat deţinut consecutiv de ţara noastră, care acţionează, prin intermediul Ambasadei României la Tbilisi, ca Ambasadă Punct de Contact NATO la Tbilisi pentru perioada 2015-2016. În acelaşi timp, el a exprimat speranţa că, la viitorul summit al NATO de la Varşovia, aliaţii vor adopta decizii menite să valorifice angajamentele importante ale statelor partenere, inclusiv ale Georgiei, pentru punerea în aplicare a deciziilor anterioare ale NATO", precizează MAE.

Sursa menţionată aminteşte că Ambasada României la Tbilisi exercită, începând cu 1 ianuarie 2013, mandatul de Ambasadă Punct de Contact NATO (CPE) în Georgia.

"În această calitate, România continuă să sprijine eforturile Georgiei de integrare euro-atlantică, cooperând cu autorităţile georgiene şi cu alte state membre ale Noului Grup de Prieteni ai Georgiei în vederea consolidării progreselor înregistrate şi fructificării rezultatelor cooperării practice dintre NATO şi Georgia, în spiritul Deciziei Summit-ului de la Bucureşti", se mai arată în comunicatul MAE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb