Danske Bank: Un euro va fi 3,9 lei peste un an

Andreea Arcereanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 septembrie 2008

Slăbirea leului începând cu luna august ar trebui să fie corelată cu criza finanicară internaţională a apreciază Lars Christensen economist şef al Danske Bank responsabil cu ţările emergente. Estimările analiştilor Danske Bank sunt de 3,7 lei pentru un euro peste trei luni şi 3,9 lei pentru un euro peste 12 luni, ne-a declarat Lars Christensen.

Domnia sa a explicat că deficitul de cont curent al ţării noastre continuă să fie ridicat şi are nevoie de finanţare. În condiţiile în care piaţa financiară internaţională trece printr-o perioadă dificilă ete dificilă obţinerea unei finanţări în condiţii avantajoase.

În opinia analistului Danske Bank, chiar dacă în acest moment există semne că situaţia financiară pe plan global pare să se stabilizeze, condiţiile de creditare vor rămâne strânse şi vor pune presiune pe leu.

Economia ţării noastre a crescut surprinzător de mult în ultima perioadă ţinând cont că economiile multor ţări europene puternice au scăzut. Analiştii Danske Bank anticipează o scădere bruscă a economiei ţării noastre în condiţiile în care condiţiile de creditare se vor înăspri atât pe plan local cât şi la nivel internaţional şi economia europeană se va reduce.

Există totuşi riscul anticipat de Banca Naţională a României ca economia noastră să treacă de la o creştere mare la una şi mai mare, explozivă chiar ("from boom to bust"),a adăugat Lars Chritensen. Economistul Danske Bank este de părere că ţara noastră este atractivă pentru investitorii străini. Totuşi în condiţiile situaţiei globale actuale investitorii nu sunt interesaţi numai de atractivitatea ţării ci şi de gradul de dezvoltare al pieţei financiare locale şi internaţionale. Este foarte important ca Guvernul să implemeteze politici prin care să atragă investitorii străini. Dintre acestea, cel mai important este reducerea birocraţiei în sectorul public, pentru ca, a face afaceri în România să fie mai uşor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb