Raiffeisen Bank România a încheiat trimestrul al treilea al anului 2019 (T3) cu un profit net de 536 milioane de lei, faţă de 718 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat al instituţiei creditoare. Acesta notează că scăderea cu 25% a profitului net (an la an) provine din câteva evenimente nerecurente cum sunt: schimbările metodologice de provizionare a riscului de credit şi provizionarea participaţiei în subsidiara Aedificium Banca pentru Locuinţe.
Activele totale ale Raiffeisen Bank România au ajuns la 42,38 miliarde lei la 30 septembrie 2019 (+8%, an la an), iar veniturile băncii au avansat cu 5%, la 1,95 miliarde de lei. Creditele nete au crescut cu 13% în T3, în ritm anual, iar toate segmentele de clienţi au înregistrat evoluţii pozitive: soldul creditelor către corporaţii mari şi medii a crescut cu 14% faţă de aceeaşi perioadă din 2018, creditele pentru IMM-uri - cu 5%, iar cele pentru persoane fizice - cu 9%, echilibrat, atât credite pentru achiziţii de locuinţe, cât şi de nevoi personale.
"Anunţăm rezultate bune care provin din creşterea organică a băncii, pe toate produsele şi segmentele de clienţi, cu accent pe finanţările acordate companiilor", a spus Steven van Groningen, preşedinte&CEO Raiffeisen Bank.
Cheltuielile operaţionale ale băncii au crescut cu 8% în primele nouă luni din 2019, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la un miliard de lei, confom anunţului băncii. Principalele zone de presiune asupra costurilor băncii vin din investiţiile în ritm susţinut pentru dezvoltatea capabilităţilor tehnologice şi digitale ale băncii, creşterea costului cu salariile angajaţilor, dar şi din cerinţele de reglementare, mai precis a contribuţiei la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare.
Rata creditelor neperformante a scăzut la 3,9% la finalul lunii septembrie 2019, faţă de 4,3% în T3/2018. Costul cu provizioanele a crescut semnificativ, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 147 de milioane lei, conform băncii, care menţionează că această evoluţie nu a fost generată de o degradare a calităţii portofoliului de credite, ci a survenit pe fondul unor schimbări metodologice.
Raiffeisen Bank anunţă că s-a implicat, în consorţiu cu alte bănci, în tranzacţii importante în T3, cum sunt finanţările acordate pentru sprijinirea unor proiecte şi investiţii locale desfăşurate de clienţi precum: VGP Park Timişoara, MedLife sau Ameropa. Banca a acordat credite APIA pentru aproximativ 630 de firme mici şi mijlocii, iar în cadrul programului "Iniţiativa pentru IMM" au fost finanţate peste 770 de companii. De asemenea banca susţine startup-urile şi fintech-urile româneşti în cadrul unor programe ca "factory by Raiffeisen Bank" (finanţări totale de 3 milioane euro în acest an) sau "Elevator Lab".
Numărul clienţilor digitali ai băncii (cei care folosesc aplicaţiile de online şi mobile banking) a ajuns la 675.000 în trimestrul al treilea din 2019.
--------------
Portofoliul de economii în lei, atrase de Raiffeisen Bank de la populaţie, a crescut cu 9% la 30 septembrie 2019, în ritm anual.
1. OFITER BANCAR CREDITE TIMISOARA
(mesaj trimis de anonim în data de 18.05.2020, 21:18)
Avem in Timisoara , un tip , care cica este " officer bancar Raiffeisen Bank " care da credite catre persoane fizice..si juridice ( mai de mult , a fost destituit din functie pentru anumite lucruri ..credite preferientiale pentru PJ... ) acum baiatul s-a resemnat si da credite pentru persoane fizice...Problema e , ca nu baiatul e de vina , ci cine il tine in banca .. stiind ca e escroc de meserie .. dar poate banca respectiva are un profit ??!! Cautati oameni buni inainte sa mergeti la banca Raiffeisen Bank din Timisoara, sa nu mergeti la unul din ofiterii de credit pe nume V.DEMENDJIN ...Ce o fi asta : sarb , bulgar , croat !!?? Nu mai conteaza ce este : este unul dintr-o banca.. care n-are mama , n-are tata !!
Stiu ca o sa ma dea in judecata , dar este un escroc .. se bazeaza pe sotia lui care cica ...este avocat.. in schimb el este un nimeni !!! Feriti-va de el !!