Deloitte: Încrederea investitorilor de private equity în Europa Centrală continuă să crească

F.A.
Internaţional / 5 noiembrie 2013

Indicele privind încrederea investitorilor de private equity în Europa Centrală continuă să crească pentru al doilea an consecutiv, pe fondul îmbunătăţirii climatului economic regional, potrivit celei mai recente ediţii a studiului Deloitte Central Europe Private Equity Confidence Index.

Conform unui comunicat remis redacţiei, este pentru prima dată în ultimii patru ani când studiul indică o tendinţă pozitivă în evoluţia pieţei pe parcursul unui an întreg.

Garret Byrne, Partener Deloitte Europa Centrală şi Lider Private Equity, apreciază: "Estimările optimiste privind creşterea au la bază numeroase motive. Principalul motiv constă în faptul că riscul unui colaps iminent al zonei euro a dispărut, iar redresarea creşterii, deşi modestă, a contribuit la îmbunătăţirea gradului de încredere în întreaga Europă".

Studiul indică o creştere de peste patru ori a numărului respondenţilor care preconizează o îmbunătăţire a climatului economic în perioada imediat următoare.

Potrivit sursei citate, aproape 60% dintre respondenţi întrevăd derularea de noi tranzacţii în următoarea jumătate de an. "Veşti îmbucurătoare vin din perspectiva oportunităţilor de piaţă. Trei fonduri de investiţii din Europa Centrală (3TS Capital Partners, Abris Capital Partners şi Enterprise Investors) administrează fonduri în valoare de aproximativ 1 miliard de euro, în vederea susţinerii activităţilor investiţionale din regiune", se mai arată în comunicat.

Pentru prima dată în ultimii zece ani şi jumătate, studiul înregistrează o modificare majoră a indicelui de încredere al fondurilor de investiţii. Interesul crescut manifestat de investitori faţă de companiile de talie medie este principalul detractor, un procent egal de respondenţi indicând acest segment ca fiind cel mai competitiv.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb