Depozitarul Central a înregistrat unităţile de fond emise de OTP WiseRo în sistemul RoClear

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 octombrie 2009

Depozitarul Central a înregis­trat în sistemul de compensare-decontare şi registru unităţile de fond emise de fondul închis de investiţii OTP WiseRo, administrat de OTP Asset Management România, titlurile urmând să se tranzacţioneze, de astăzi, la Bursă.

Vineri, consiliul Bursei şi-a dat avizul pentru tranzacţionarea titlurilor primului fond cu capital garantat de pe piaţa de capital românească. Prospectul de admitere la tranzacţionare a OTP WiseRo primise şi avizul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) la începutul lunii septembrie.

Oferta de vânzare primară a unităţilor de fond OTP WiseRO s-a derulat în perioada 29 iunie -24 iulie, operaţiunea fiind intermediată de casa de brokeraj Intercapital Invest.

Oferta s-a încheiat cu subscrieri de 8,95 milioane lei, în condiţiile în care fondul intenţiona să atragă doar 6 milioane lei. Investitorii au cumpărat astfel 44.739 de unităţi de fond, cu 49% mai multe decât cele puse iniţial în vânzare, adică 30.000 de unităţi.

Potrivit prospectului de emisiune, în cazul suprasubscrierii, adminis­tratorul a putut să majoreze numărul de unităţi de fond oferite până la 85.000

OTP WiseRO investeşte până la 100% din active în depozite bancare, urmărind în schimb evoluţia indicelui SGI Wise US Long/Short Vol Target, pe baza unui instrument financiar derivat de tip index swap.

Indicele SGI Wise US Long/Short Vol Target este dezvoltat de Societe Generale Corporate & Investment Banking şi urmăreşte performanţa unui grup de acţiuni din componenţa indicelui american S&P500. Astfel, performanţa indicelui va fi determinată prin combinarea poziţiilor de cumpărare (long) pe 10% dintre cele mai solide acţiuni din S&P500 şi a celor de vânzare (short) pe 10% din cele mai slabe acţiuni din indicele american.

Acţiunile din componenţa indicelui S&P500 sunt selectate pe baza a 12 criterii legate de evaluare, performanţă, profitabilitate sau lichiditate, fiind scanate lunar toate acţiunile din indicele S&P500. Portofoliul este restructurat lunar pe baza acestor scanări şi evaluări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb