Deputaţii, undă verde pentru înfiinţarea DNA pentru păduri

G.M.
Politică / 13 mai 2020

Deputaţii, undă verde pentru înfiinţarea DNA pentru păduri

Proiectul de lege iniţiat de USR, dar neagreat de liberali şi de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, privind înfiinţarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu (DIIM) - aşa numitul DNA al pădurilor - a fost adoptat de Camera Deputaţilor, cu 200 de voturi pentru, 4 împotrivă, 107 abţineri şi un ales nu a votat. Proiectul va merge la Senat, care este for decizional.

Deputatul Dan Barna, preşedintele USR a arătat în plenul Camerei că noul parchet este necesar prin prisma nerespectării legislaţiei de mediu, care a dus la demararea de către Comisia Europeană a trei proceduri de infringement împotriva ţării noastre. Referitor la criticile privind cheltuielile necesare pentru înfiinţarea acestei noi direcţii în cadrul Parchetului General, Dan Barna a spus că acuzaţiile respective sunt nefondate, atât timp cât numai din defrişarea ilegală a pădurilor ţara noastră pierde anual un miliard de euro.

Proiectul a fost depus în 9 martie la Parlament de către senatorii şi deputaţii USR şi potrivit iniţiativei legislative, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Mediu ar urma să funcţioneze în cadrul Parchetului General şi să fie condusă de un procuror-şef, numit de preşedintele României la propunerea ministrului Justiţiei cu avizul CSM. Noua direcţie ar urma să fie deservită de 295 de procurori, 40 de specialişti, 270 angajaţi ca personalul auxiliar de specialitate, economic şi administrativ, 40 de ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară, la care se vor adăuga încă 290 de posturi de ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară ce urmează a fi desemnaţi în următorii 5 ani (câte 50 pe an).

DIIM va ancheta tăierile ilegale de păduri, depozitările ilegale şi traficul de deşeuri, nerespectarea normelor anti-poluare, scoaterea definitivă sau temporară din circuitul agricol ori silvic de terenuri de pe raza ariei naturale protejate, capturarea sau uciderea speciilor sălbatice cu mijloace nelegale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ADICA , SA CREEZE O ALTA SOCIETATE DE STAT , CU PILE , AMANTE SI NEAMURI , PLATITI IMPARATESTE , SI FARA SA FACA PRACTIC NIMIC ??? CARE E ROLUL LOR ??? CARE E ROSTUL LOR ??? ALTE CAPUSE , PE CAPUL ROMANIEI ??? S-AU GANDIT MULT , PANA SA NASCOCEASCA , SI ASA CEVA ??? SI CU EI , SI FARA EI , PADURILE TARII , O SA FIE TAIATE IN CONTINUARE , PANA IN PRAGUL DISPARITIEI !!! SA URCA MUIERILE ALEA IN MASINI , SA MEARGA SA SE INCAIERE CU INTERLOPII , PE VIATA SI PE MOARTE , PENTRU BINELE TARII ??? DA , ASA SI-AR MERITA BANII !!! SA LE VEZI , CA VIN INAPOI , CU INFRACTORII PRINSI IN CATUSE , SI DIN ELE CURGAND SANGE ??? DA , ATUNCEA , SI-AR MERITA BANII !!! O SA ZICETI : BAI , SANT FEMEI !!! ATUNCI , SA NU MAI FIE BIROURILE , PLINE DE FEMEI , CARE SA SE CALCE PE PICIOARE , UNA PE ALTA !!! CA LA CELELALTE INSTITUTII DE STAT !!! 2 - 3 MUNCESC CU ADEVARAT , IAR 7 , SE SCARPINA IN CAP !!! AM LUCRAT SI EU , TIMP DE 31 DE ANI , INTR-O SOCIETATE DE STAT , SI STIU BINE CE SPUN !!! SI AM VAZUT SI AUZIT MULTE !!! 2 EXEMPLE : IN SECTIA UNDE LUCRAM , AVEAM O SINGURA MAGAZIONERA !!! TOTUL MERGEA EXCELENT !!! TREPTAT , AU MAI FOST ADUSE PESTE EA , INCA 3 CICA TOT MAGAZIONERE , CARE HABAR NU AVEAU , CE SA FACA !!! SI , NICI NU LE INTERESA , SA FACA CEVA !!! DOAR SA TREACA TIMPUL , SI SA-SI IA BANII !!! SARACA FEMEIE , AJUNSASE SA LE TINA PE TOATE 3 IN CARCA !!! PAi , UNA ERA NEVASTA UNUI MAISTRU , ALTA , A UNUI SEF DE ECHIPA , SI ALTA , ERA FATA UNUI SUB-INGINER !!! CUM SA LE SPUI LA ALEA , SA MUNCEASCA ??? ALT EXEMPLU : AVEAM O FEMEIE DE SERVICIU , PE SECTIE !!! CURATENIA , ERA EXEMPLARA !!! TOT CA PRIMA DATA , IN TIMP , SECTIA , A AJUNS SA AIBE 4 FEMEI DE SERVICIU , ADICA , INCA 3 !!! SI ALEA , CUNOSTINTE , S-AU NEAMURI !!! CUM SA LE SPUI : PUNETI SI VOI , MANA PE MATURA ??? CUM SA INDRAZNESTI , ASA CEVA ??? SI EXEMPLELE , POT CONTINUA LA NESFARSIT !!! DA , Da , CICA VOR ANCHETA !!! O SA ANCHETEZE LA INFINIT , IAR HOTII PRINCIPALI , N-OR SA FIE PRINSI NICIODATA !!! PENTRU CA , SANT SI EI , PILELE ALTORA !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb