DEPUTATUL EUROPEAN SIGFRIED MUREŞAN: Antonio Tajani, candidtaul PPE pentru preşedinţia Parlamentului European

Jose Fierro
Politică / 14 decembrie 2016

Antonio Tajani, candidtaul PPE pentru preşedinţia Parlamentului European

Antonio Tajani a fost ales aseară, prin vot, de către membrii Grupului Partidului Popular European (PPE) drept candidatul PPE pentru funcţia de preşedinte al Parlamentului European, a declarat deputatul european Sigfried Mureşan într-o declaraţie de presă.

"Încă din luna septembrie am anunţat că PPE îşi va alege candidatul prin vot deschis, liber, democratic. Ne aşteptăm ca Antonio Tajani să fie ales de către majoritatea membrilor Parlamentului în cadrul votului din plen programat în 17 ianuarie 2017", a mai precizat oficialul din Parlamentul European

Demnitarul se aşteaptă de la socialiştii europeni, inclusiv de la socialiştii români, să respecte angajamentul scris încheiat la începutul legislaturii, în 2014, între Grupul PPE şi Grupul socialiştilor europeni (S&D) potrivit căruia socialiştii vor deţine preşedinţia Parlamentului European în prima parte a legislaturii, iar PPE în cea de-a doua parte.

Mureşan a mai adăugat: "Noi ne-am îndeplinit angajamentul, iar socialistul Martin Schulz a fost preşedinte al Parlamentului, aşa cum am stabilit. Aşteptăm ca şi socialiştii să-şi respecte acum angajamentul. Angajamentele nu trebuie să fie valabile doar când îi avantajează pe socialişti".

Europarlamentarul a închieat delaraţia de presă printr-un comentariu al deciziei PPE: "Candidatul nostru, Antonio Tajani, este un om politic european cu experienţă, fost vicepreşedinte al Comisiei Europene pentru industrie, care înţelege foarte bine rolul industriei în economia statelor membre ale Uniunii Europene. Înţelege că o economie cu o industrie puternică poate face faţă unei crize economice, vorbim, în special, de importanţa industriei siderurgice, lucru esenţial şi pentru România. Pentru ca industria europeană să poată prospera, este nevoie ca aceasta să fie competitivă, doar atunci putem face faţă concurenţei tot mai acerbe cu alte zone economice ale lumii".

Siegfried Mureşan a fost ales deputat european în luna mai 2014 pe listele Partidului Mişcarea Populară. Din ianuarie 2015 deţine şi funcţia de purtător de cuvânt al PPE. În prezent este vicepreşedinte al Comisiei pentru bugete din Parlamentul European, membru în Delegaţia la Comisia parlamentară de cooperare UE - Moldova şi în Delegaţia la Adunarea Parlamentară "Euronest".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb