Deputatul Gurzău: "Preşedintele ASF să ridice atribuţiile angajaţilor cercetaţi de DNA"

A.T.
Ziarul BURSA #Politică / 30 ianuarie 2014

Deputatul Gurzău: "Preşedintele ASF să ridice atribuţiile angajaţilor cercetaţi de DNA"

Update 07:47 Carabulea şi Mîrzac, arestaţi preventiv

Ilie Carabulea şi Marian Mîrzac au fost arestaţi preventiv, ieri seară, în urma unei decizii luate de Tribunalul Bucureşti, la propunerea procurorilor DNA care instrumentează dosarul "Carpatica", transmit surse din presă.

De asemenea, Radu Mustăţea (membru în Consiliul de Administraţie al Carpatica Asig) a primit interdicţie de a părăsi ţara timp de 30 de zile.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel din Capitală.

---

Deputatul Adrian Gurzău cere preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Dan Radu Ruşanu, să le ridice atribuţiile de conducere şi control angajaţilor urmăriţi penal în dosarul Carpatica Asig.

Domnia sa ne-a declarat: "Membrii conducerii executive şi neexecutive a ASF sunt numiţi de Parlament, care trebuie să decidă soarta lui Marian Mârzac. Ceilalţi angajaţi ASF cercetaţi de DNA beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, dar nu pot fi lăsaţi pe aceleaşi posturi cu aceleaşi responsabilităţi pe piaţa asigurărilor. Dacă Dan Radu Ruşanu nu ia o decizie urgent, voi solicita Parlamentului să decidă acest lucru".

Domnia sa apreciază că DNA nu se va opri doar la aceste persoane cu urmărirea penală: "Aşa cum am semnalat şi în ziarul BURSA în toamna anului trecut, este o mafie întreagă pe piaţa asigurărilor. În calitatea mea de membru şi fost vicepreşedinte al Comisiei de Abuzuri din Camera Deputaţilor am avut ocazia să cunosc cum funcţionează această mafie".

Surse din piaţa asigurărilor susţin că, în mod normal, cei învinuiţi în dosar ar trebui să-şi dea demisia. Pe de altă parte, sunt voci care spun că ASF nu are cum să-i concedieze pe inculpaţi până la o decizie definitivă a instanţei.

DNA a început, în urmă cu două zile, urmărirea penală împotriva inculpaţilor Carabulea Ilie (proprietarul firmei Carpatica Asig), Mîrzac Marian, Mustăţea Radu, iar ieri a anunţat şi că fostul vicepreşedinte al ASF Daniel Tudor, este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice. Potrivit DNA, în perioada martie - aprilie 2013, Tudor Daniel - George, calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, a ignorat concluziile unui raport de control întocmit de către funcţionarii ASF care evidenţia deficienţe grave la societatea de asigurări deţinută şi controlată indirect de Carabulea Ilie, nereguli ce ar fi impus obligatoriu o majorare de capital în cuantum de 15.000.000 euro şi suspendarea autorizării de funcţionare, până la remedierea deficienţelor".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Hidra cu trei capete si cumetrii fara numar este acolo la ASF, decapitati mai repede conducerea ca este partasa la ilegalitatile din pietele de asigurari, capital si pensii private .

    Ia uite comunicat fara nume si suspecti dar cu o singura SPETA ! 

    "Autoritatea de Supraveghere Financiară confirmă derularea unor verficări de către DNA 

    Verificările vizează o speță legată de o societate de asigurări. DNA a solicitat ASF mai multe date despre societatea de asigurări respectivă, aferente activității din perioada 2012-2013 a fostei Comisii de Supraveghere a Asigurărilor, absorbită de ASF în 29 aprilie 2013. 

    ASF pune la dispoziția organelor de cercetare documentele solicitate, atât din perioada fostei Comisii de Supraveghere a Asigurărilor cât și, dacă va fi necesar, și documente ulterioare. 

    Mai multe detalii vor fi comunicate ulterior." 

    Corect, darsi ale sptilor/sotiilor celor vizati. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb