DEŞI PIAŢA ŞI-A REVENIT DIN SCĂDERI SIF-urile au rămas în urma plutonului

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 13 august 2010

SIF-urile au rămas în urma plutonului

După două zile de scăderi la Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB), indicii din piaţă au dat semne de revigorare, încheind şedinţa de ieri cu creşteri modeste, de până la 0,7%.

Cel mai mult au avut de câştigat acţiunile energetice, grupate sub forma indicelui BET-NG, care a urcat cu 0,71%, până la 736 puncte.

În schimb, indicele BET-FI, care urmăreşte evoluţia celor cinci societăţi de investiţii financiare (simbol SIF), a scăzut cu 0,33%, situându-se abia peste pragul de 22.000 de puncte.

Cea mai mare scădere din cele cinci SIF-uri a înregistrat-o ieri SIF1 "Banat Crişana", care s-a depreciat cu 0,92%, la 1,08 lei/acţiune, pe fondul uneia dintre cele mai mari lichidităţi din piaţă, de 0,97 milioane de lei.

Tot ieri, acţiunile SIF5 "Oltenia" au atras un rulaj de 3,43 milioane de lei, fiind urmate de SIF2 "Moldova", cu o lichiditate de 1,75 milioane de lei.

Indicele compozit al pieţei, BET-C, s-a apreciat cu 0,37%, până la 3.011 de puncte, iar BET, indicele celor mai lichide zece acţiuni de la BVB, a câştigat 0,49%, până la 5.124 de puncte.

Lichiditatea pieţei reglementate a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a scăzut la 11,39 de milioane lei, comparativ cu nivelul consemnat în şedinţa precedentă, de 15,84 milioane lei. De asemenea, tot ieri, un rulaj important a fost generat de piaţa instrumentelor cu venit fix, după transferul a 15 de titluri de stat, în schimbul sumei de 175.316 de lei.

Pe sectorul bancar, preţul acţiunilor "BRD Groupe Societe Generale" (simbol BRD) a scăzut cu 0.85%, la 11,7 lei/unitate, în urma unor tranzacţii de 0,33 milioane lei, în timp ce titlurile "Băncii Transilvania" (simbol TLV) au staţionat la 1,41 lei, pe fondul unui rulaj de 0,21 milioane lei.

Doar două acţiuni au mai consemnat aprecieri mai mari de 10%, în şedinţa bursieră de ieri, respectiv "THR Marea Neagră" (simbol EFO) şi "Boromir Prod" Buzău (simbol SPCU), cele din urmă continuând în forţă şirul de creşteri puternice din ultima săptămână.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb