DEŞI UN ACŢIONAR A ÎNCERCAT SĂ SUSPENDE CONVOCATORUL, AGA SIF Muntenia se va ţine conform programului

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 iulie 2012

AGA SIF Muntenia se va ţine conform programului

Acţionarii SIF4 Muntenia se vor întruni conform programului, pe 6/7 iulie, după ce Tribunalul Bucureşti a respins, ieri, solicitarea acţionarului Viorel Pascal, de suspendare a efectelor Convocatorului.

Tribunalul a admis cererile de intervenţie, care, potrivit unor surse, au fost depuse de Adrian Andrici şi de Ştefan Gioga.

Viorel Pascal poate face recurs în 5 zile de la pronunţare.

Pe ordinea de zi a AGA, se află revocarea Consiliului Reprezentanţilor Acţionarilor şi alegerea unuia nou, precum şi acordarea de dividende suplimentare.

Lupta între un grup de acţionari şi actuala conducere pare să fie acum la cote maxime înainte de AGA, taberele aruncând în luptă toate armele.

Cererea lui Viorel Pascal vine după ce, săptămâna trecută, Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital a recomandat investitorilor să se informeze asupra drepturilor pe care le au, "având în vedere prevederile restrictive din Procedura privind exercitarea dreptului de vot prin corespondenţă şi prin reprezentanţi, publicată de SIF Muntenia pentru adunarea generală din data de 6 iulie 2012".

Ulterior, SIF4 Muntenia a trans-mis că procedura de vot avută în vedere pentru Adunarea Generală din 6/7 iulie respectă toate prevederile legale şi regulamentele aferente.

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu, patronul complexului comercial Doraly, care deţine 5% din capitalul SIF4, şi ING International Romanian Equity Fund, care are o participaţie de 0,99% din acţiuni, au solicitat, la finalul lunii mai, revocarea membrilor Consiliului Reprezentanţilor Acţionarilor SIF4 (CRA) şi au avansat nominalizări pentru acest Consiliu, după ce, în AGA precedentă, Iaciu a cerut socoteală conducerii SIF şi a solicitat dividende mai mari.

În eventualitatea în care Consiliul va fi revocat, acţionarii vor trebui să aleagă noii reprezentanţi dintre cei treizeci de candidaţi înscrişi în concurs.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. chiar nu va e rusine sa va bayeti joc de actionari in halul asta stii filimoane ca procurile pt aga cosya 200 lei poate unii actionari nu au acesti bani pe cand tu o ai pe madam oprea care s a transformat in notar public da nu i nimic ca pana la urma ajungeti unde va e locul adica la puscarie a se vedea cazul bombonel jianu

    cum vrei tu sa fi in cra cand esti un betiv notoriu prieten cu un gunoi pe numele lui adevarat virgil mateescu care te punea sa faci ticalosii cand erai comisar cnvm trimiteai controale la diverse ssif uri oare faceai totul pe gratis sau.....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb