Deţinătorii de certificate de participaţiune emise de Erste vor primi dividende de 141 milioane euro

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 aprilie 2012

Deţinătorii de certificate de participaţiune emise de Erste vor primi dividende de 141 milioane euro

Deţinătorii de certificate de participaţiune emise de Erste Group Bank (EBS) vor primi dividende în valoare de 141 milioane euro din profitul bilanţier, sumă similară celei distribuite anul trecut, însă acţionarii nu vor încasa dividende deoarece banca a consemnat pierderi anul trecut.

Banca va plăti dividende de 8% din valoarea nominală pentru titlurile de participaţie, anunţă Mediafax.

"Conform condiţiilor de emitere privind certificatele de participaţiune ale Erste Group Bank, acordarea integrală a dividendelor către deţinătorii de certificate de participaţiune are prioritate faţă de acordarea de dividende acţionarilor (...) după distribuirea dividendelor către deţinătorii de certificate de participaţiune nu mai rămâne profit bilanţier de distribuit", se arată într-un convocator AGA transmis, marţi, de Erste Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Erste a înregistrat anul trecut pierderi de aproape 719 milioane euro, ca urmare a unor efecte extraordinare, inclusiv a amortizărilor fondului comercial şi constituirii provizioanelor de risc extraordinare. În 2010, Erste Group Bank a consemnat un profit anual net de 878,7 milioane euro.

Comitetul Executiv şi Consiliul de Supraveghere propune acţionarilor şi acordarea de remuneraţii în valoare totală de 700.000 de euro pentru membrii Consiliului de Supraveghere pentru anul trecut, Onorariul suplimentar de participare la şedinţe pentru membrii Consiliului de Supraveghere va fi de 1.000 euro pe şedinţa consiliului sau a uneia dintre comisiile acestuia.

Alte subiecte pe ordinea de zi sunt reducerea numărului membrilor Consiliului de Supraveghere de la 12 la 10 şi extinderea autorizării de emitere de obligaţiuni convertibile fără drept de subscriere pentru acţionari.

Erste Stiftung are 24,8% din acţiunile Erste, în timp ce Criteria Caixa Corp, vehiculul de investiţii al Caja de Ahorros y Pensiones Barcelona, are 9,7% din capital, iar unele bănci de economii deţin 4,1%. Patru din cele cinci SIF-uri au aproape câte 1% din acţiuni, în urma unui schimb de titluri BCR contra acţiuni Erste.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb