Deţinuţii închişi în condiţii necorespunzătoare vor primi compensaţii financiare

D.I
Miscellanea / 18 ianuarie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Ministerul Justiţiei intenţionează să introducă prin lege acordarea unor compensaţii financiare pentru deţinuţii care au executat pedepse în condiţii necorespunzătoare, posibilitatea adoptării acestei măsuri fiind prevăzută în Calendarul de măsuri 2018-2024 pentru soluţionarea supra-aglomerării carcerale, aprobat ieri de Guvern.

"Ministerul Justiţiei întreprinde o analiză comprehensibilă cu privire la adoptarea unor modificări legislative în vederea acordării unei compensaţii financiare pentru persoanele care au acţiuni pendinte pe rolul Curţii Europene a Drepturilor Omului sau care au vocaţia de a deschide o acţiune pe rolul Curţii", se arată în calendadul aprobat de Guvern.

Astfel, compensaţia financiară în cazul cazării deţinuţilor în condiţii necorespunzătoare se va realiza după modelul recursului compensatoriu, iar de compensaţiile băneşti ar urma să beneficieze acei deţinuţi care nu au beneficiat de reducerea cu şase zile a pedepselor la fiecare 30 de zile executate în condiţii improprii, precizează news.ro.

În calendarul prezentat de Ministerul Justiţiei se mai arată: "Suma cuvenită unei persoane care a executat pedeapsa în condiţii necorespunzătoare (şi pentru care nu a obţinut în prealabil zile-câştig potrivit art. 551 din Legea nr. 254/2013) va fi obţinută prin înmulţirea acestor zile-câştig cu o sumă ce urmează a fi stabilită pentru fiecare zi-câştig".

Conform aceluiaşi document, oficialii ministerului şi-au propus ca termen pentru realizarea acestei măsuri primul semestru al acestui an.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Hoții nu pot să facă legi drepte, legi pentru toată lumea, ci doar pentru hoți. De ce nu propune Ministerul Justiției ca cei care se află în închisoare să plătească statului toate cheltuielile făcute pentru a-i ține în închisoare în condiții corespunzătoare?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb