DIN CAUZA UNEI GREŞELI DE TRADUCERE, Spaniolii nu au putut cumpăra "Rulmentul"

Ovidiu Vrânceanu, Braşov
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 noiembrie 2008

Licitaţia pentru vânzarea activelor societăţii "Rulmentul" nu s-a putut desfăşura marţi din cauza faptului că investitorii spanioli, care s-au prezentat la licitaţie, nu au avut dosarul complet. Le-au lipsit două documente importante - acordul de acceptare a caietului de sarcini şi extrasul de la Regis­trul Comerţului privind starea actuală a societăţii cumpărătoare.

Potrivit lui Vasile Godâncă-Herlea, asociat în cadrul Casei de Insolvenţă Transilvania Cluj-Napoca, unul dintre lichidatorii societăţii braşovene, eroarea spaniolilor s-a datorat unor greşeli de traducere. Investitorii au depus şi scrisoarea de garanţie bancară de 4,39 milioane de euro şi au promis că vor reveni la viitoarea licitaţie care va fi organizată probabil în decurs de o lună.

"Vineri, vom decide când vom organiza viitoarea licitaţie", a mai declarat Godâncă.

Preţul de vânzare al platformei a scăzut treptat de la 70 de milioane de euro la prima licitaţie, organizată în luna februarie, la 40,39 de milioane de euro, tocmai pentru a atrage inves­titorii. Deşi pe parcursul acestui an au fost achiziţionate nouă caiete de sarcini pentru licitaţiile organizate până acum, nimeni nu s-a prezentat la data stabilită a acestora.

Lichidarea voluntară a uzinei "Rulmentul" a fost hotărâtă, în iunie 2007, de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului. Cei 3.000 de salariaţi au fost concediaţi cu salarii compensatorii.

27 de investitori, informaţi de licitaţie

Potrivit documentelor prezentate creditorilor în luna iunie, lichidatorul a transmis de la începutul anului şi până la finele lunii mai informaţii despre licitaţie unui număr de 27 de potenţiali investitori, printre care producătorii de rulmenţi - Koyo, NTN, ambele din Japonia, SNK Emiratele Arabe, ZKL Cehia, SKF Suedia, Timken şi Torryngton, ambele din SUA, GPZ Rusia şi ZKL Polonia - distribuitori sau furnizori - BADR Braşov, Rul Grup, Cometa şi Novotech - companii imobiliare, case de avocatură şi altele, precum Jolidon şi AISA, membră a grupului de firme SCR, controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza.

Conform sursei citate, 15 investitori s-au arătat interesaţi de activele uzinei Rulmentul şi au vizitat platforma. Printre aceştia se regăsesc Premiumred, divizia de dezvoltare imobiliară a grupului Volksbank, Schaeffler România - care a efectuat două vizite, Ramoss, Scoruş Impex, Fontana Fasteners şi Tissot - toate patru din judeţul Braşov, Euroinvest Intermed, Gatedoor Holdings, Uzicom Term, Chez Corrine şi Transbalkan - din Bucureşti, AISA Invest - Cluj, Core Business - Olanda (două vizite în luna mai), Ortadogu Rulman Sanaty - Turcia şi Universitatea Transilvania din Braşov.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb