DÎNCU CĂTRE PROTESTATARII DE LA OPERĂ: "Sunt foarte multe probleme de management generatoare de criză; vă cer răbdare"

Diana Popescu
Politică / 26 aprilie 2016

Vicepremierul Vasile Dîncu s-a întâlnit cu protestatarii de la Opera Naţională Bucureşti (ONB) şi le-a transmis acestora că a venit în calitate de mediator, menţionând că a vorbit atât cu premierul, cât şi cu preşedintele despre acest conflict care durează de peste două săptămâni, potrivit unro surse din media.

Balerina Alina Cojocaru a venit în Sala Mare a Operei spre finalul întâlnirii, susţinând că a trebuit să intre "cu coatele", după ce, la uşă, a fost nevoită să verifice dacă se află pe o listă cu persoane "nedorite" în instituţie. Ea a precizat că a constatat că numele ei nu era pe acea listă.

"A trebuit să intru în teatru cu coatele. Aceste săptămâni au fost de teroare şi de groază pentru mulţi. Eu personal nu ştiu cu ce v-am greşit", a spus balerina.

Cojocaru a spus că balerinii străini au fost angajaţi în ONB în urma unor concursuri şi au venit la Bucureşti pentru Johan Kobborg.

"Ştiu despre ce e vorba aici. E vorba de bani", s-a adresat Alina Cojocaru protestatarilor de la Opera Naţională Bucureşti.

Discuţiile cu vicepremierul au durat peste două ore, la final, Dîncu cerând răbdare din partea angajaţilor Operei. El a spus că îi va transmite premierului să trimită Corpul de control la ONB.

"Poate şi noi am greşit că nu am fost fermi. S-a luat decizia prea repede şi nu era destul de fundamentată. Încercăm să reparăm acest lucru şi să fim mai consistenţi şi mai serioşi", a adăugat el.

"Sunt foarte multe probleme de management generatoare de criză. (...) Vă cer răbdare. Şi noi avem răbdare. Am vorbit cu preşedintele României, am vorbit şi cu premierul. Sper să găsim împreună o soluţie", a susţinut Vasile Dîncu.

Angajaţii Operei care au protestat faţă de demiterea lui Vlad Conta şi Tiberiu Soare din funcţiile de director interimar, respectiv director adjunct, au umplut Sala Mare şi au vorbit despre cererile lor - susţinerea celor doi la conducerea ONB şi separarea juridică a Operei Naţionale şi Operetei. De asemenea, o parte din ei au spus că refuză o eventuală numire la conducerea Operei a unor foşti membri ai echipei lui Răzvan Ioan Dincă - directorul suspendat al ONB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb