Dinozaurii expuşi în Geoparc, vizitaţi de creatorul lor

A.C.
Miscellanea / 12 iunie 2017

Dinozaurii expuşi în Geoparc, vizitaţi de creatorul lor

Paleoartistul Canadian Brian Cooley a revenit în ţara noastră şi este, pentru câteva zile, oaspete al Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului, Geoparc Internaţional UNESCO administrat de Universitatea din Bucureşti şi al comunităţii din zonă, potrivit unui comunicat de presă.

Pe parcursul zilelor petrecute în Ţara Haţegului, Brian Cooley va discuta conceptul de realizare a Muzeului Dinozaurilor din Transilvania, împreună cu echipa Geoparcului, cu reprezentanţi ai Asociaţiei GeoD pentru Promovarea Geodiversităţii şi ai Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie şi Geoecologie Marină (INCD) - GeoEcoMar, dar şi cu autorităţile locale.

Reprezentanţii Geoparc au transmis: "Muzeul va fi amenajat în satul Tuştea, din comuna General Berthelot, iar în perioada următoare vor fi identificate programe de finanţare care să permită punerea în practică a unui astfel de proiect. Realizarea acestui muzeu, alături de celelalte obiective de vizitare ale Geoparcului, va contribui la dezvoltarea turismului sustenabil în Ţara Haţegului şi transformarea acestei zone într-o veritabilă Capitală a Dinozaurilor din România. Totodată, obiectivul va reprezenta un centru de dezvoltare de noi proiecte şi programe educaţionale şi de cercetare menite să promoveze diversitatea Geoparcurilor Internaţionale UNESCO".

Brian Cooley a fost bucuros să afle că în ultimii ani, doi dintre dinozaurii creaţi de el, Magyarosaurus dacus şi Zalmoxes robustus, au fost prezenţi la o mulţime de evenimente din Geoparc, dar şi din ţară, iar o altă lucrare a sa, Balaurul bondoc, expusă la sediul din Haţeg al Geoparcului, atrage un număr tot mai mare de vizitatori. De asemenea, el s-a declarat încântat de programul de voluntariat, de activităţile educaţionale şi de cercetare ştiinţifică derulate de Geoparcul Internaţional UNESCO şi de Universitatea din Bucureşti, conform comunicatului.

Şi pentru ca cei trei dinozauri să arate cât mai bine în fotografiile turiştilor interesaţi să vadă creaturile care populau fosta Insulă a Haţegului în urmă cu 70 de milioane de ani, Brian Cooley le va reîmprospăta aspectul astfel încât să le ofere şi mai multă atractivitate. În această acţiune el va fi urmărit cu mare atenţie şi ajutat de Voluntarii şi Ambasadorii pentru Geoparc.

Conform sursei citate, Vizita lui Brian Cooley în Ţara Haţegului se va încheia marţi, 13 iunie 2017. În călătoria sa în ţara noastră, Brian Cooley este însoţit de prietenul său Dieter Schlaffke, cel care a donat cea mai mare sumă de bani în cadrul proiectului de crowdfunding care a făcut posibilă călătoria lui Magyarosaurus dacus din Canada în România. De asemenea, Dieter a turnat în fibră de sticlă machetele celor trei dinozauri pitici creaţi de Brian Cooley. Înainte să ajungă în Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului, Brian şi Dieter au mai vizitat Delta Dunării şi nava Mare Nigrum a INCD GeoEcoMar din portul Constanţa.

Brian Cooley este unul dintre paleoartişti la nivel mondial. Lucrările sale sunt expuse în mai multe muzee din întreaga lume, iar trei dintre numerele revistei National Geographic au avut pe copertă fotografii ale dinozaurilor realizaţi de el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb