Directorul Deutsche Börse neagă acuzaţiile de "insider trading"

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 februarie 2017

Directorul Deutsche Börse neagă acuzaţiile de "insider trading"

Directorul executiv al Deutsche Börse (operatorul pieţei acţiunilor din Frankfurt), Carsten Kengeter, a respins, ieri, acuzaţiile de "insider trading" (realizarea de tranzacţii în baza unor date confidenţiale) care i se aduc, considerându-le nefondate.

Luna aceasta, Procuratura de la Berlin a anunţat că îl investighează pe oficialul pieţei germane, dorind să afle cât de avansate au fost discuţiile referitoare la fuziunea dintre Deutsche Börse şi London Stock Exchange (LSE) în momentul în care Kengeter a cumpărat acţiuni în valoare de 4,5 milioane de euro la compania pe care o conduce.

Kengeter a investit în acţiuni la data de 14 decembrie 2015, în cadrul programului de remunerare a conducerii, achiziţia fiind făcută cu numai două luni înainte ca negocierile pentru fuziune să fie anunţate public. Potrivit Procuraturii din Frankfurt, Kengeter este suspectat că ştia despre posibilitatea fuziunii când a cumpărat acţiunile, însă directorul Bursei din Frankfurt afirmă că nu a stabilit ca achiziţiile de acţiuni să aibă loc înainte de anunţul referitor la planul de fuziune cu LSE.

Poliţia şi Procuratura din Germania au percheziţionat biroul şi apartamentul directorului pieţei germane.

Potrivit afirmaţiilor făcute de Kengeter ieri, într-o conferinţă de presă, Consiliul de supraveghere al Deutsche Börse a creat un plan unic de achiziţie a acţiunilor pentru el, care i-a permis să investească 4,5 milioane de euro în acţiuni ale operatorului bursier german, la un preţ de 69 de euro fiecare, în decembrie 2015.

"Când am cumpărat acţiunile cu fonduri proprii nu am făcut-o într-un moment pe care l-am ales singur", a explicat Kengeter, adăugând că a cumpărat acţiuni în intervalul 1-21 decembrie 2015 (perioada stabilită de consiliul de supraveghere), iar titlurile respective nu pot fi vândute până la sfârşitul lui 2019.

Oficialul pieţei germane a refuzat să spună dacă, în decembrie 2015, era clar că va fi lansat planul de fuziune cu LSE, afirmând că nu poate comenta o investigaţie în curs.

"Insider trading-ul contravine convingerilor mele interioare", a subliniat Kengeter, menţionând că atât el, cât şi Deutsche Börse colaborează cu Procuratura în acest caz.

"Cooperăm pe deplin cu Procuratura şi sunt sigur că, în urma investigaţiei detaliate, acuzaţiile se vor dovedi nefondate", a declarat Kengeter.

Oficialul Bursei germane a amintit că discuţiile pe maginea planului de fuziune cu LSE continuă printr-un "dialog constructiv" cu autorităţile din landul Hesse, unde se află sediul Deutsche Börse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb