Directorul "Finmeccanica" Italia, arestat într-un caz de corupţie

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 februarie 2013

Giuseppe Orsi este suspectat că a dat mită oficialilor din India ca să obţină contracte pentru vânzarea elicopterelor AgustaWestland.

Giuseppe Orsi este suspectat că a dat mită oficialilor din India ca să obţină contracte pentru vânzarea elicopterelor AgustaWestland.

Poliţia din Italia l-a arestat ieri pe Giuseppe Orsi, directorul executiv al "Finmeccanica" SpA, cea mai mare companie de apărare din ţară, ca parte a unei investigaţii privind un posibil caz internaţional de corupţie.

Giuseppe Orsi a fost anchetat timp de câteva luni, iar procurorii italieni susţin că acesta a obţinut în mod ilegal o afacere de vânzare a 12 elicoptere EH101 către India, în 2010. Procurorii suspectează că Giuseppe Orsi a fost implicat în plata a 51 de milioane de euro (68 de milioane de dolari), mită pentru obţinerea contractelor de vânzare a elicopterelor AgustaWestland.

Orsi a negat întotdeauna orice implicare a sa în vreo faptă ilegală.

Totodată, Bruno Spagnolini, directorul diviziei de elicoptere "Agus­taWestland" din cadrul "Finmeccanica", a fost arestat ieri dimineaţă. Birourile din Milano ale companiei "Finmeccanica", locuinţa lui Orsi şi sediul "AgustaWestland" au fost percheziţionate.

"Finmeccanica", societate controlată de stat, a informat că arestarea celor doi directori reprezintă doar "măsuri de precauţie" şi a precizat că operaţiunile companiei vor fi derulate în mod normal. În plus, societatea şi-a exprimat susţinerea pentru managerii săi.

Orsi a derulat un plan major de redresare a companiei, cel mai sever din ultimul deceniu, şi este supus presiunilor să vândă active de un miliard de euro ca să reducă datoriile societăţii cu peste 4 miliarde euro. Compania a accelerat vânzarea operaţiunilor "Ansaldo Energia", urmând să anunţe un cumpărător pentru această divizie înaintea alegerilor din Italia, care vor avea loc în 24 februarie.

Arestările de la "Finmeccanica" vin după ce, săptămâna trecută, procurorii din Milano au anunţat că îl anchetează pe Paolo Scaroni, directorul companiei petroliere italiene "Eni" SpA, în cadrul unei investigaţii lansate în baza suspiciunilor că societatea ar fi da mită pentru ca "Saipem" SpA să obţină contracte în Algeria. "Eni" este acţionarul majoritar al "Saipem", cel mai mare furnizor european de servicii petroliere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb