Directorul general al APIA a demisionat din funcţie

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 6 februarie 2009

Directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, Dan Gherghelaş, a demisionat din funcţie ieri după-amiază. "Respect schimbarea politică, o înţeleg în complexitatea ei dar nu pot să fiu de acord cu ingerinţa politicului în domenii tehnice, sensibile deopotrivă faţă de publicul beneficiar cât şi faţă de autorităţile europene. Am decis să îmi dau demisia sperând că atacurile la adresa unei instituţii moderne, aflate în plin proces de consolidare, să înceteze iar munca fără menajamente a peste 5.000 de oameni, în peste 2 ani de activitate, să fie respectată", afirmă Dan Gherghelaş, într-o declaraţie de presă.

Ieri, ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, a cerut o evaluare amănunţită a activităţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) din cauza circuitului greoi al documentelor necesare plăţilor şi funcţionării sistemului informatic.

Şeful MAPDR s-a întâlnit cu conducerea Agenţiei, în vederea analizării stadiului acordării plăţilor unice pe suprafaţă pentru anul trecut, precum şi pentru a clarifica aspectele legate de circuitul documentelor necesare plăţilor şi de funcţionare a sistemului informatic de prelucrare a datelor în baza cărora sunt efectuate acestea. Din analiza efectuată a reieşit faptul că circuitul datelor este îngreunat de unele proceduri auxiliare menite să evite supra-declarările, dar care prelungesc nepermis de mult termenele de finalizare a dosarelor de plată, prin rechemări succesive ale viitorilor beneficiari la centrele judeţene ale Agenţiei. De asemenea, unităţile teritoriale ale APIA reclamă desele deficienţe şi întreruperi ale programului informatic de înregistrare şi de prelucrare a datelor din cererile de sprijin, întrucât proiectantul de soft nu a remediat toate problemele semnalate.

Potrivit MAPDR, au mai fost constatate o serie de încrucişări de activităţi şi suprapuneri de atribuţii în ce priveşte organizarea departamentelor şi funcţionarea aparatului central al Agenţiei, fapt care a condus adesea la prelungiri de termene şi ineficienţă în îndeplinirea actului administrativ. Ministrul Agriculturii a dispus ca în cel mai scurt timp să fie reanalizat, sub aspectul eficienţei, circuitul informaţiilor în vederea scurtării termenelor de finalizare a dosarelor de plată şi a atras atenţia asupra modului în care firma care asigura soft-ul respectă prevederile contractuale.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb