Directorul şi administratorul Termrom, anchetaţi de DNA pentru trafic de influenţă

F.A.
Anticorupţie / 17 ianuarie 2014

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Bacău îi cercetează penal pe directorul şi administratorul ERG Termrom Galaţi pentru săvârşirea a trei infracţiuni de trafic de influenţă, potrivit unui comunicat primit azi de redacţie.

Compania Regională de Apă Bacău a organizat, în 2012, o licitaţie pentru atribuirea contractului de lucrări "Reabilitarea Staţiei de tratare apă Cărăboaia", în urma căreia a fost desemnată câştigătoare o asociere constituită din Termrom şi altă societate. Directorul Termrom, Viorel-Adrian Ferendino şi administratorul ei, Mihai Daniel Bociar, au pretins şi primit zece mii de euro de la administratorul celeilalte firme (denunţător în dosar), pretinzând că au influenţă asupra unor persoane din cadrul Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) în vederea respingerii contestaţiei formulate de un competitor care a pierdut licitaţia.

Conform comunicatului, după soluţionarea favorabilă a contestaţiei la nivelul CNSC, firma perdantă a formulat plângere la Curtea de Apel Bacău. În consecinţă, cei doi inculpaţi au cerut şi au primit de la acelaşi denunţător suma de 15 mii euro, pretinzând că au influenţă asupra magistraţilor din cadrul Curţii de Apel Bacău, în vederea respingerii plângerii.

În ambele situaţii, cei doi l-au asigurat pe partenerul lor de asociere că vor contribui şi ei cu aceleaşi sume de bani la influenţarea deciziilor, în situaţiile menţionate.

Totodată, în luna aprilie 2013, directorul şi administratorul Termrom i-au spus denunţătorului că decidenţii din cadrul Companiei Regionale de Apă Bacău le-ar fi pretins 7 % din valoarea contractului de lucrări atribuit, în valoare de aproximativ 17 milioane lei, pentru semnarea şi derularea contractului. Prin urmare, cei doi inculpaţi au solicitat şi primit de denunţător o primă tranşă de 25 mii euro.

De asemenea, începând cu luna octombrie a anului trecut, Mihai Daniel Bociar Mihai Daniel şi Viorel-Adrian Ferendino i-au cerut partenerului lor de asociere diverse sume de bani pentru a fi remise decidenţilor din cadrul companiei de apă, în vederea începerii executării contractului. Iniţial, cei doi au pretins suma de 25 mii euro, iar ulterior, în decembrie 2013, 70 mii euro, susţinând că decidenţii din cadrul companiei au solicitat toată suma stabilită iniţial, înainte de începerea executării lucrărilor şi nu la încasare (decontarea lucrărilor ce urmează a fi efectuate de asociere).

În acest scop, inculpaţii au primit, ieri, de la denunţător sumele de 88 mii lei şi 575 euro, în scopul sus menţionat. Astăzi, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea celor doi pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentaţi la Tribunalul Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb