Discuţii pentru IPO-uri româneşti la Bursa londoneză

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 mai 2010

Elizabeth Parrott

Elizabeth Parrott

Elizabeth Parrott, London Stock Exchange: "Am vizitat mai multe companii în ultimele şase luni, interesate să se listeze la Bursa londoneză"

Reprezentanţi ai Bursei londoneze, una dintre cele mai mari instituţii de acest fel din lume, vin săptămâna viitoare în România să convingă companiile autohtone de oportunitatea finanţării prin piaţa de capital în cadrul unui seminar. Venirea londonezilor în ţara noastră nu este întâmplătoare, având în vedere că aceştia au de câteva luni bune discuţii cu câteva companii autohtone în vedere listării la Bursa de la Londra.

"Am vizitat mai multe companii în ultimele şase luni, interesate să se listeze la Bursa londoneză, însă dis-cuţiile noastre cu firmele româneşti privind abilitatea lor de a se cota la Londra şi apetitul lor de piaţă nu pot fi dezvăluite, deocamdată", a spus, pentru ziarul BURSA, Elizabeth Parrott, manager pentru Europa Continentală la Bursa de Valori de la Londra.

Dintre companiile autohtone, doar "A&D Pharma" este prezentă pe Bursa londoneză, investitorii având posibilitatea să achiziţioneze Certificate Globale de Depozit (Global Depositary Receipts) ale companiei încă de la finele lui 2006, potrivit informaţiilor de pe site-ul societăţii.

"Companiile româneşti cu care ne-am întâlnit au subliniat faptul că la Londra se află cel mai mare capital disponibil din Europa. În plus, sunt peste 200 de companii din Europa Continentală listate la Londra şi firmele româneşti ar avea astfel posibilitatea să fie tranzacţionate alături de companii similare din alte state", a mai spus reprezentantul Bursei londoneze.

Seminarul de marţea viitoare în cadrul căruia Elizabeth Parrott va încerca să convingă companiile româneşti de oportunitatea listării la Londra face parte dintr-o strategie mai amplă a instituţiei londoneze de a atrage noi emitenţi: "Având în vedere interesul crescut al companiilor din regiune, credem că vom vedea lis-tări noi ale unor companii interesate să atragă investitori globali, prezenţi pe o piaţă precum cea londoneză", a mai adăugat reprezentatul LSE.

La finele lunii aprilie, Nick Anstee, Lordul Primar al districtului financiar al Londrei, cel mai important centru financiar al lumii, a deschis şedinţa de tranzacţionare de la Bursa de Valori Bucureşti, subliniind, cu această ocazie, interesul sporit al oamenilor de afaceri britanici faţă de Româ-nia. Londonezul a spus atunci că o lis-tare dublă a companiilor din Româ-nia, la Londra şi BVB, ar fi benefică şi ar îmbunătăţi lichiditatea acţiunilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Multe companii vor sa se listeze la Londra, numai ca nu sunt in stare nici sa se listeze la BVB sau Sibex. Banuti sunt o gramada si la noi si in Polonia, nu numai la Londra. Si sa fim seriosi, de ce sa mergi la Londra, unde nu esti cunoscut? Ce sansa de castig poater avea un astfel de IPO? Credeti ca la Londra se arunca cu banii pe fereastra si se baga in orice IPO?

    A&D Pharma ce face la Londra? E aproape necunoscuta pentru ei. 

    Uitati-va la noi cate IPO-uri s-au facut si de ce companii. 

    Antreprenorii de la noi nu vor sa dea de la ei o felie din afacere si sa faca rost de bani sa sustina business-ul. 

    Inca nu este mentalitatatea facuta pentru piata de capital la noi. Cred mai trece ceva timp pana cand o sa vedem un om de afaceri ca isi duce direct compania la bursa, ca joaca la bursa si alti oameni obisnuiti. 

    Mai avem multe de facut. Degeaba se tot fac seminarii, conferinte in care incearca unele capete mai luminate sa-i destepte pe oamenii de afaceri sa utilizeze piata de capital. E greu, trebuie facute perfuzii cu o mentalitate noua, nu d-asta de milionar de carton... 

    Apropo, tani asta de la Londra participa si ea la evenimenmtul organizat de voi cu piata de capital?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb