DMITRI MEDVEDEV: "Sancţiunile impuse Rusiei se întorc împotriva Occidentului"

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 31 martie 2022

"Sancţiunile impuse Rusiei se întorc împotriva Occidentului"

Fostul preşedinte al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, susţine, într-o postare pe canalul său de Telegram, că sancţiunile impuse Rusiei pe fondul războiului din Ucraina se întorc împotriva Occidentului, afectând în mod special consumatorul caznic, prin creşterea preţurilor la energie şi combustibil.

"La doar câteva săptămâni după introducerea sancţiunilor "infernale" împotriva Rusiei, s-a dovedit, aşa cum era de aşteptat, că acestea se întorc înapoi către Occident ca un bumerang. Inflaţia globală este în creştere. Se pare că în Europa intră într-o perioadă de recesiune, care s-ar putea răspândi în întreaga lume. Preţurile combustibilului cresc cu viteze cosmice. Devine clar că nu toate statele vor face faţă cu succes unei astfel de recesiuni, în ciuda declaraţiilor isterice ale liderilor ţărilor occidentale, care scuipă în toate direcţiile cu salivă clocotită de indignare, mai ales când vă amintiţi că efectele crizelor economice anterioare s-au simţit în primul rând în gospodăriile obişnuite. Astăzi, în Occident, nu toată lumea este convinsă de ideea că "solidaritatea în lupta pentru o cauză dreaptă" este mai importantă decât bunăstarea personală. Nu doar experţii şi mass-media vorbesc despre asta, ci şi oamenii înşişi. Ei ies la proteste spontane sau se adresează direct conducătorilor lor.

De asemenea, este evident că sancţiunile în sine nu au atins încă rezultatele pe care politicienii occidentali le-au susţinut, ţipând cu vocile slăbite din cauza efortului. Deci, blocarea băncilor noastre nu a adus un rezultat semnificativ. Şi scopul său, să fim foarte clari, este să lovească puternic cetăţenii obişnuiţi ai Rusiei. Cetăţenii noştri au păstrat accesul la sistemul de plăţi rusesc şi îl folosesc. Interzicerea exportului de resurse energetice ruseşti a lovit până acum doar consumatorii occidentali obişnuiţi - proprietarii de maşini, locuitorii caselor cu încălzire pe gaz şi alţii. Ce altceva este acolo? Da, desigur, plecarea vânzătorilor din segmentul de lux din ţara noastră. Ce să faci acum fără posibilitatea de a cumpăra genţi şi haine de blană pentru câteva milioane de ruble? Aceasta este o pierdere ireparabilă.

Desigur, există şi dificultăţi reale cu care Rusia trebuie să se confrunte. Acolo unde încă încearcă să ne izoleze de lanţurile valorice globale, de diviziunea internaţională a muncii, creşterea şomajului şi cufundarea în haos economic. Cu toate acestea, este imposibil să limităm Rusia la nivel global. Eram pregătiţi pentru aceste atacuri destul de previzibile. Este o ruşine pentru "prietenii" noştri din Europa şi de peste ocean, mai ales pe fondul negocierilor de la Istanbul, precum şi pe cel al deciziei Rusiei cu privire la chestiunea plăţilor cu ruble pentru gaz cu ţări neprietenoase. Prin urmare, prăbuşirea este doar în capetele întunecate ale celor care şi-au dorit atât de mult să vadă toate acestea în cronica zilei. De ajuns! Biden a recunoscut recent că sancţiunile nu vor opri pe nimeni, dar este important ca presiunea să continue. Fără comentarii.

În timp ce oponenţii noştri îşi continuă munca inutilă, lumea se îndreaptă treptat către o nouă logică a relaţiilor economice mondiale şi către un sistem financiar nou. Cu siguranţă nu va rămâne acelaşi - foştii săi garanţi, pilonii acordului de la Bretton Woods care devine învechit, s-au compromis prea mult şi şi-au pătat reputaţia. Este imposibil să ai încredere în cei care îngheaţă conturile altor state, fură bunurile comerciale şi bunurile personale ale altor oameni, compromiţând principiile protecţiei absolute a dreptului sacru de proprietate privată.

Lumea se trezeşte, iar încrederea în monedele de rezervă dispare ca ceaţa dimineţii. Abandonarea dolarului şi a euro ca principale rezerve ale lumii nu pare o perspectivă atât de fantastică. Ce fel de rezerve sunt acestea dacă obligaţiile care le revin sunt îngheţate şi efectiv nerespectate din voinţa unor politicieni nebuni care sunt gata să aducă banii contribuabililor lor la altarul unei victorii necunoscute în război "până la ultimul ucrainean"? Cine are nevoie de ei în acest caz? Nici nu vor să le ia drept plată pentru contractele de aprovizionare cu combustibil. Se apropie era monedelor regionale.

Indiferent cât de mult şi-ar dori cineva contrariul, va trebui să se negocieze o nouă ordine financiară mondială. Şi atunci cuvântul decisiv va fi al acelor ţări care au o economie puternică şi avansată, finanţe publice sănătoase şi un sistem monetar de încredere şi nicidecum pentru cei care îşi măresc la nesfârşit datoria publică, punând în circulaţie bucăţi de hârtie noi iar şi iar, nesusţinute de averea naţională, obligaţii fictive pentru care autorităţile decrepite pot refuza în orice moment să le plătească." a scris Medvedev pe Telegram.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. dimitriii,ai uitat sa ti iei MEDICAMENTELE de NEBUN

    1. Am anticipat acest mod de a iesi din aceste sanctiuni,acestea vor fi liniile directoare pt toata lumea.Europa,daca ramane inchistata in slugarnicia catre americani,va deveni mica de tot.

      Polul de putere va fi China,India si Rusia,demografia va scrie istoria,intrucat cele 2 economii au nevoie de resurse si un bodygard! 

      Au ras de Macron,cand tot zicea de armata europeana,fara sua.

      Daca in ua nu si bagau coada americanii,rusii nu erau deranjati de trupe europene,dar cand vad americani,iau foc si unii si altii! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb