Tribunalul Bucureşti a decis, astăzi, că la termenul următor, din 25 septembrie, în procesul incendiului de la clubul Colectiv, care a fost reunit cu cel al fostului primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone, să citeze Ministerul Finanţelor, pentru a analiza cererea DNA de introducere în dosar a statului român drept garant pentru plata despăgubirilor către familiile victimelor incendiului, potrivit unei surse din presă.
Conform sursei, la termenul de astăzi al procesului, reprezentantul DNA a cerut introducerea în dosar a statului român ca garant pentru plata despăgubirilor către victime, cerere care a fost admisă de instanţă. Astfel, Ministerul Finanţelor a fost citat pentru termenul următor, la care trebuie să trimită un reprezentant.
Tot la termenul de luni de la Tribunalul Bucureşti, rudele a doi dintre tinerii care şi-au pierdut viaţa la Colectiv au cerut despăgubiri de câte un milion de euro. Rudele altor patru victime au cerut şi ele despăgubiri, fără a preciza însă suma, informează News.ro.
Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 25 septembrie.
Această cauză a ajuns la Tribunalul Bucureşti după ce în 5 aprilie Judecătoria Sectorului 4 a decis să reunească dosarul incendiului de la clubul Colectiv cu cel al fostului primar Cristian Popescu Piedone. Totodată, magistraţii au respins cererea urmaşilor celor decedaţi şi a răniţilor ca statul să fie parte în proces pentru plata despăgubirilor. Judecătorii au respins şi sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie ridicată de juristul Ministerului de Interne, se mai arată în sursă.
Potrivit sursei citate, Judecătoria Sectorului 4 a început, în 7 februarie, judecarea pe fond a dosarului "Colectiv" în care sunt acuzaţi de ucidere din culpă patronii clubului şi administratorii firmei care a pus artificiile în seara concertului din 30 octombrie 2015.
În dosarul "Colectiv" s-au constituit părţi civile 139 de persoane, 11 spitale şi cinci instituţii.