DNA a trimis în judecată un ofiţer de poliţie acuzat de luare de mită

Marius Constantin
Anticorupţie / 21 mai 2015

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Oradea, au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatului Adrian Bota, ofiţer de poliţie în cadrul IPJ Satu Mare - Serviciul cercetări penale, cu gradul profesional de comisar de poliţie, acuzat de săvârşirea infracţiunilor de: luare de mită, în formă continuată; trafic de influenţă, în formă continuată; două infracţiuni de spălare de bani.

De asemenea, în acest dosar a fost trimis în judecată, sub control judiciar, şi inculpatul Vasile Nagy, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de complicitate la spălare de bani, arată un comunicat de pe site-ul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

În rechizitoriul întocmit, procurorii precizează că inculpatul Adrian Bota, la data comiterii faptelor era ofiţer de poliţie în cadrul I.P.J. Satu Mare, şi a pretins şi primit, în perioada 2006-2008, bani şi bunuri totalizând 180.000 euro de la un denunţător.

Mita primită a constat în suma de 24.000 de euro, două terenuri în valoare de 150.000 euro la acea dată, alte bunuri mobile (obiecte de mobilier, plata contravalorii unor obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte etc.)

În schimbul primirii foloaselor menţionate, inculpatul Adrian Bota a promis că îşi va încălca atribuţiile de serviciu, cu ocazia instrumentării unui dosar penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu-Mare, dosar ce îi fusese repartizat, în sensul că va audia mai multe persoane în sensul dorit de denunţător, urmând ca acele declaraţii să fie folosite de acesta în vederea admiterii unei cereri de revizuire aflate pe rolul Tribunalului Satu Mare şi a pronunţării unei hotărâri de achitare.

Totodată, ofiţerul de poliţie a promis că va interveni direct pe lângă judecătorul de la Tribunalul Satu-Mare la care fusese repartizată iniţial cererea de revizuire, respectiv indirect pe lângă un judecător din cadrul Curţii de Apel Oradea, prin intermediul unui poliţist, pentru ca aceştia să admită în fond cererea de revizuire şi să pronunţe hotărâri de achitare a denunţătorului.

De asemenea, inculpatul Bota Adrian i-a solicitat denunţătorului ca, în schimbul contraprestaţiilor mai sus menţionate, să-i transfere dreptul de proprietate asupra a două terenuri situate pe raza municipiului Satu Mare (teren deţinut în drept şi în fapt de denunţător), respectiv pe raza comunei Viile Satu Mare (teren deţinut în fapt de denunţător).

Pentru a disimula identitatea reală a beneficiarului celor două terenuri primite ca titlu de mită, respectiv cu titlu de trafic de influenţă, inculpatul Adrian Bota i-a dispus denunţătorului să încheie două contracte de vânzare cumpărare a acelor bunuri în care, drept cumpărători, au figurat persoane apropiate din cercul relaţional al celor doi inculpaţi, fără ca acestea să achite vreodată preţul acelor terenuri.

Inculpatul Nagy Vasile, la solicitarea inculpatului Bota Adrian, a găsit persoanele respective, cu toate că ştia că, prin încheierea acelor contracte de vânzare cumpărare, terenurile îi reveneau de facto inculpatului Adrian Bota, ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni de către acesta.

Procurorii anticorupţie au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile, precum şi oprirea sumelor de bani existente şi viitoare în conturile deţinute de inculpatul Bota Adrian.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor cu propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asiguratorii luate în cauză.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb