DNA: Apropiat al lui Mazăre, trimis în judecată pentru evaziune de 10 milioane euro

Valentin Busuioc
Anticorupţie / 12 februarie 2015

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis, astăzi, în judecată, în stare de arest preventiv, pe afaceristul Avraham Morgenstern, apropiat al primarului din Constanţa, Radu Mazăre, pentru o evaziune fiscală de 10 milioane euro, conform unui comunicat remis redacţiei.

În acelaşi dosar, DNA a trimis în judecată şi firma lui Morgenstern, Shapir Structures SRL, sub aceeaşi acuzaţie.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2009-2014, Avraham Morgenstern nu ar fi înregistrat corespunzător veniturile obţinute din 3 contracte încheiate cu RAEDPP (EXPLOATAREA DOMENIULUI PUBLIC ŞI PRIVAT) Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa şi nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte.

"În aceeaşi perioadă, inculpatul a înregistrat cheltuieli fictive, reprezentând consultanţă şi asistenţă tehnică oferite de societăţile Larton Consultants ltd Cipru şi Comrad Leasing ltd Cipru. Aceste activităţi au fost realizate, cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, producând un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro", punctează DNA.

În cauză, procurorii au pus sechestru pe bunurile mobile şi imobile ale lui Morgenstern şi ale firmei sale (în valoare totală estimată la circa 2,8 milioane lei), precum şi pe 4 imobile situate în municipiul Constanţa, neevaluate.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de menţinere a măsurilor preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, este cercetat într-un dosar instrumentat de DNA, în care este acuzat că ar fi primit 175.000 euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern pentru ca acesta să câştige contractul privind construirea locuinţelor sociale din cartierul "Henri Coandă" din Constanţa. Morgenstern a fost arestat în noiembrie, în dosarul în care a fost trimis în judecată astăzi, speţa fiind disjunsă din cea în care este implicat Mazăre.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb