DNA cere instanţei sa îi impună Elenei Udrea măsura preventivă a controlului judiciar pentru a o împiedica să fugă din ţară

J.P.
Anticorupţie / 4 martie 2021

DNA cere instanţei sa îi impună Elenei Udrea măsura preventivă a controlului judiciar pentru a o împiedica să fugă din ţară

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie cer Curţii de Apel Bucureşti plasarea sub control judiciar a Elenei Udrea, au precizat surse judiciare pentru G4Media.ro.

Potrivit acestora, procesul este programat vineri la ora 11:00.

O astfel de măsură ar împiedica-o pe Udrea să părăsească ţara înainte de condamnarea definitivă în dosarul finanţării campaniei electorale din 2009, în care în primă instanţă a primit 8 ani de închisoare. Demersul se întemeiază pe două considerente: istoricul Elenei Udrea, care a fugit din ţară înainte de condamnarea definitivă din cazul gala Bute şi declaraţiile recente făcute de aceasta, în urma condamnării, relatează G4media.

Astfel, Udrea a avut un derapaj fără precedent la adresa judecătoarei care a condamnat-o la 8 ani de închisoare: "O blestem să simtă copiii ei ce simt copiii mei", a spus ea la Antena 3.

"Femeia asta a dat o decizie absurdă! Nu ştiu cum va dormi la noapte! O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu. Nu înţeleg cum va dormi această femeie liniştită la noapte", a mai spus Elena Udrea la Antena 3.

Udrea a contestat condamnarea primită în primă instanţă: "Cum să dai 8 ani pentru aşa ceva? Am omorât pe cineva? Dacă dăm pentru crime şi violuri 5-7 ani, am ajuns să dăm pentru corupţie 8 ani?".

"Unde să mai fug? Italia a schimbat legea, nu mai ia în considerare executarea pedepselor primite în alta ţară", a mai spus Udrea.

"Numai Dumnezeu mai poate face ceva cu justiţia din România!", a mai spus fosta consilieră a lui Traian Băsescu.

Elena Udrea a fost condamnată marţi la 8 ani de închisoare de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul finanţării campaniei electorale din 2009, potrivit sentinţei citite de instanţă. Udrea a fost găsită vinovată de şapte fapte. Şi Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare. În acelaşi dosar, jurnalistul Dan Andronic a fost achitat. Sentinţele pot fi atacate la Curtea Supremă. În plus, instanţa a decis confiscarea a circa un milion de lei de la Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării şi fost consilier prezidenţial în mandatul lui Traian Băsescu.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. a inceput campania de victimizare a elenei udru , in frunte cu carpele de la antena 3 . toti specialistii in frunte cu adelina nu stiu cum , fac tot felul de analize filozofice dar nici unul nu se intreaba de ce dosarul este prost facut intentionat si este impanat cu fapte care nu exista ? simplu , ca sa poata fi atacat la iccj si redusa pedeapsa la maxim . pentru cine nu a inteles am sa dau un ex : cineva fura un milion , dar este acuzat ca a furat ghiocei de pe fundul marii ! prostimea va spune , hai domle ' nu se poate asa ceva , este nevinovata domle !

    Tanti Nuți are dreptate, numai Dumnezeu o mai poate salva la ultima cale de atac a sentinței.

    Paradoxal, Băsescu, beneficiarul șpăgii, a căzut din nou în picioare, ca pisica călcată de tractor, semn că are deasupra capului un Dumnezeu cu epoleți care veghează mereu asupra lui.

    Tanti Nuți, asta-i viața... ai fost o slugă credincioasa, ți-ai tinut gura la proces, ai o fiica care s-a născut direct bogata..taci și rabdă. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb